Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Uspješno održan još jedan glazbeni seminar Musicorum MasterWeek koji je okupio najviše polaznika dosad

U koprivničkoj Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić od 16. do 18. prosinca održano je četvrto izdanje glazbenog seminara Musicorum MasterWeek.

Seminar je organizirao Glazbeni centar Musicorum u suradnji s Umjetničkom školom Fortunat Pintarić je, a na njemu je sudjelovalo dosad najviše prijavljenih polaznika.

– Svake godine novitete na seminaru, pa tako i ove. U početku je ovaj seminar bio zamišljen kao radni vikend gdje su polaznici unaprjeđivali svoje znanje u subotu i nedjelju. Već na trećem izdanju ovog seminara 2020. godine seminar je produljen na tri dana i to odlično funkcionira – rekao je Filip Klauček, organizator seminara, predavač i predsjednik Glazbenog centra Musicorum.

Kako je objasnio, ove je godine dodan i novi smjer polaganja pa su na ovogodišnjem seminaru bili i polaznici na trubi, uz već poznate renomirane profesore. Predavači su stalni članovi Musicoruma s gostima koje dovode na svakom izdanju seminara, a to su: Vojkan Jocić – saksofon, Antonio Rumenović – gitara, Filip Klauček – kreativni solfeggio i rad u glazbenom programu Sibelius, dok su ovogodišnji gostujući predavači na seminaru bili: Antonia Mikas – flauta, Hrvoje Galler – klavir, Dino Jakšić i Mario Puzović – trombon, Mario Lončar – truba te Marko Malivuk Jovanović – saksofon.

– Svim polaznicima seminar i dalje dosta “kratko” traje bez obzira na to što krećemo u petak u popodnevnim satima, a u subotu i nedjelju provedemo cijele dane u školi. Kritike su jako ohrabrujuće. Bilo je 45 prijavljenih polaznika – najviše do sad – od toga su 42 učenici osnovnih i srednjih glazbenih škola, dok smo po prvi puta imali i troje studenta muzičkih akademija. To dovoljno govori da smo napravili dobar posao – dodao je Klauček.

Iduće godine na seminar donose nove planove i projekte, istaknuo je.

– Posebno mi je drago da je upravo naša Umjetnička škola Fortunat Pintarić, kao suorganizator seminara, jedno predivno i toplo mjesto gdje sve ovo možemo održati i realizirati. Naravno osim same organizacije koja zahtjeva mjesece priprema i rada, zahvaljujem se mom timu profesora bez kojih ovaj seminar ne bi došao na ovu prepoznatljivu razinu na kojoj je danas te se zahvaljujem ravnateljici Umjetničke škole Fortunat Pintarić, prof. Ariani Šandl. Na ovaj način završili smo još jedan, malo je reći,
uspješan seminar za kraj godine i naravno vidimo se u prosincu 2023. godine – zaključio je Klauček.

zatvori