Nedjelja, 19. svibnja 2024.

FOTO Radionicom fair playa završena ovogodišnja provedba terapijskog jahanja u Udruzi Osmijeh, Kavur: Primjećujemo pozitivne promjene kod djece

Radionicom Fair play igra u sportu završena je provedba terapijskog jahanja za ovu godinu u Udruzi za terapijsko jahanje Osmijeh.

Voditeljica programa u udruzi Valentina Kavur rekla nam je da je riječ o radionici koja je dio najvažnijeg programa udruge Jahanjem do osmijeha koji se provodi zadnjih šest godina tijekom cijele godine.

– Program je namijenjen djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Kroz ovaj program oni podižu razinu svog zdravstvenog stanja, provodimo ga kroz terapijsko jahanje i školu jahanja za djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom – naglasila je.

Fair play je pak koncept koji obuhvaća i utjelovljuje niz temeljnih vrijednosti koje nisu samo sastavni dio sporta, nego su relevantne u svakodnevnom životu.

– Radionica je osmišljena na način da naši korisnici čuju neke informacije općenito o fair playu u sportu i kako se odnositi u sportu s težim situacijama, ali da budu win-win za sve. Isto tako, kako se odnositi prema prijateljima, školskim kolegama i starijim osobama. Na taj ih način pokušavamo usmjeriti na dobrobiti koje bi trebali pružite za druge – nastavila je.

Kavur je dodala da su tijekom provođenja programa primijećene pozitivne promjene kod djece.

– Iz godine u godinu pratimo što se sve dešava kod naših korisnika. Dosad nismo imali kontraindikacije, već naprotiv – znatno se vidi poboljšanje njihovog zdravstvenog stanja i motorike, mentalnog zdravlja i apsolutno svi drugi benefiti u korist terapijskog jahanja – zaključila je.

Spomenimo da je u programu u ovoj godini sudjelovalo 24 korisnika i devet volontera.

– Provedbom programa podigli smo kvalitetu života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te njihovih obitelji, ali i kvalitetu života naših volontera, dok je u našoj lokalnoj zajednici omogućena još jedna vrsta rehabilitacije – zaključili su u udruzi.

zatvori