Četvrtak, 10. listopada 2024.

FOTO Puhački orkestar DVD-a Đurđevac koncertom proslavio 100. rođendan

U Sportskoj dvorani Osnovne škole Đurđevac održan je veliki godišnji koncert Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac kojim su puhači ujedno obilježili i svoju 100. obljetnicu djelovanja.

Uz orkestar nastupili su i njihovi gosti Petra Cik, Ivana Senjan, Srednjoškolski bend Antares, Ženski vokalni sastav Đurđevčice, Krešimir Kovačević i Mihael Lach, a program je vodio Božidar Kovač.

– Puhački orkestar DVD-a Đurđevac osnovan je 1922. godine, a prvi nastup je održan već iduće godine na misi za Božić. Tijekom svog postojanja orkestar djeluje bez većih prekida. Svoje aktivnosti temelji na poticanju i promicanju kulturno-umjetničkog amaterizma s područja puhačke glazbe u gradu, ali i šire – poručuju iz Grada Đurđevca.

Dirigent i voditelj orkestra Božidar Škurdija zahvalio je Turističkoj zajednici grada Đurđevca, Gradu Đurđevcu, svojim gostima, DVD-u Đurđevac, članovima orkestra i svima onima koji su se angažirali oko organizacije ovog koncerta. Kao zahvalu za njegov rad i potporu koju im daje puhači su mu zahvalili prigodnim poklonom.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči ovom je prilikom čestitao puhačima na vrhunskom koncertu i na njihovom 100. rođendanu te im je poželio puno uspjeha u radu i natjecanjima.

– Ova 100. obljetnica govori o dugoj tradiciji i u današnje vrijeme je velika stvar kad ljudi odvajaju svoje privatno vrijeme za zajednicu. Možete samo zamisliti koliko je truda i vremena bilo potrebno da se ovakav veliki koncert održi. Nadam se da se vidimo i na sljedećoj okrugloj obljetnici – rekao je Janči.

Slušaj uživo
zatvori