Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Proglašeni dobitnici Naj dječjeg djela, kao nagradu primili 20.000 kuna za izlet po želji

Dodijeljena su priznanja i nagrade učenicima sudionicima projekta Veliko srce koprivničkog djeteta – natječaja Naj dječje djelo koji se u Koprivnici provodi od 2015. godine.

U Gradskoj upravi podsjećaju da je riječ o projektu koji su osmislili Dječje gradsko vijeće Grada Koprivnice i Društvo Naša djeca Koprivnica, a sve u cilju promicanja dječje humanosti, solidarnosti i nesebičnog djelovanja djece u Koprivnici. Zahvaljujući projektu ukazano je na niz aktivnosti kojima najmlađi nastoje uljepšati svakodnevicu bolesnima, siromašnima, očuvati zdravlje i okoliš te unaprijediti odnose među vršnjacima.

– Ove godine na natječaj su pristigle četiri prijave i to dvije iz Osnovne škole Braća Radić za razrede 1.d i 4.c te dvije iz Osnovne škole Đuro Ester za razrede 3. a i 8.b. Najboljim projektom proglašen je projekt 4.c razreda Osnovne škole Braća Radić. Učenici su kao nagradu dobili vaučer u vrijednosti od 20.000 kuna koji mogu iskoristiti za izlet po želji – naglašavaju.

Ispred Grada Koprivnice svečanosti je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž koja je u obraćanju istaknula kako Grad kontinuirano radi na projektima kojima se nastoji dodatno poboljšati uvjete za rast i razvoj djece u Kopirnici, ali je i napomenula kako upravo djeca i njihovo zalaganje te projekti čine grad ugodnim i poželjnim za život. Ispred Društva Naša djeca okupljenima se obratila predsjednica Jadranka Lakuš koja je istaknula kako je Koprivnica jedina u Hrvatskoj koja na ovakav način nagrađuje djecu, a na podršci projektu zahvalio je i dječji gradonačelnik Marin Sabol.

Svečanost programa svojim nastupima obogatili su Mali Gruntovčani, polaznice programa plesa Umjetničke škole Fortunat Pintarić, a recitacijom učenice Anamarija Van Bregt te Zana i Ena Čičin-Mašansker.

zatvori