Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Počela tradicionalna podjela božićnica, u gradskom proračunu osigurano pola milijuna kuna

Tradicionalna podjela božićnica umirovljenicima i osobama s invaliditetom korisnicima osobne invalidnine s područja grada Koprivnice počela je jučer u Domu mladih.

Prve umirovljenike dočekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Osjećaji su podijeljeni. S jedne strane smo jako ponosni jer je Koprivnica jedan od rijetkih gradova, općina i županija koji ima taj model podjele božićnica. S druge strane ostaje veliki žal što uopće ima ljudi kojima je potrebna takva pomoć i što masa gradova, općina i županija i dalje to ne radi – rekao je Jakšić.

Podsjetimo, božićnice u iznosu od 200 kuna dobit će umirovljenici s prebivalištem na području grada, pod uvjetom da im ukupna mirovina, tuzemna i inozemna, za listopad ove godine, zajedno s dodacima ne prelazi 2.300 kuna.

Isplata božićnica osobama s invaliditetom korisnicima osobne invalidnine ostvaruje se temeljem popisa Centra za socijalnu skrb u Koprivnici te će im biti isplaćene na njihove račune u poslovnim bankama.

U gradskom proračunu je za oko 1.800 umirovljenika i 400 korisnika osobne invalidnine osigurano oko pola milijuna kuna.

Spomenimo da se božićnice mogu podići na temelju predočene osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za listopad u Domu mladih radnim danom od osam do 13.00 sati prema rasporedu po početnom slovu prezimena umirovljenika:

• 06.12. (utorak) – prezimena od slova G do J
• 07.12. (srijeda) – prezimena od slova K do M
• 08.12. (četvrtak) – prezimena od slova N do R
• 09.12. (petak) – prezimena od slova S do Ž

Umirovljenici koji iz opravdanih razloga neće biti u mogućnosti podići božićnicu prema navedenom rasporedu, moći će ju podići u prostorima Gradske uprave od 12. do 16. prosinca svakim radnim danom od devet do 13 sati.

zatvori