Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO Otvorena dvorana u Kloštru Podravskom, načelnik Pavlović: Ostvaren je dugogodišnji san

U Kloštru Podravskom svečano je otvorena sportska dvorana vrijedna 12 milijuna kuna, a financirali su ju Općina i Koprivničko-križevačka županija.

Riječ je o otvorenju posljednje dvorane izgrađene u sklopu programa izgradnje pet školskih sportskih dvorana koje su još izgrađene u Kalinovcu, Rasinji, Svetom Petru Orehovcu i Svetom Ivanu Žabnu.

Uvodno je ravnatelj Osnovne škole Kloštar Podravski Mirko Šandrovčan istaknuo da je ovo poklon ne samo učenicima, već i mještanima.

– Dugogodišnji san mnogih generacija je ostvaren. Godinama su našoj školi nedostajali kvalitetni uvjeti za realizaciju nastave tjelesne i zdravstvene kulture, ali i za masovniji razvoj sporta u našoj općini. Unatoč tome, nastava tjelesne i zdravstvene kulture koja se otežano održavala u zatvorenim prostorima ipak je davala i rezultate. U suradnji sportskih klubova iz naše općine i škole proizašle su sportske veličine na državnoj razini, posebno rukometne i nogometne. Na to smo ponosni jer smo to ostvarili bez dvorane i na primjeren način – rekao je Šandrovčan.

Potom se emotivnim govorom prisutnima obratio načelnik Općine Siniša Pavlović.

– Sretan sam i ponosan što danas otvaramo dvoranu. Ostvareno je dugogodišnje nastojanje da naši učenici imaju primjerene uvjete za svoje školske i izvannastavne aktivnosti. Naravno da će vrata ove dvorana biti otvorena i našim sportašima, rekreativcima i članovima udruga za njihove potrebe – rekao je Pavlović.

Najavio je i projekte koji ih očekuju u narednim godinama, ali i istaknuo da će proračun za iduću godinu biti i 30 milijuna kuna nakon rebalansa.

Obratio se i saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota.

– Kada imamo čast i privilegiju, ali i obavezu voditi jedinice lokalne samouprave onda nas emocije ponekad svladaju. Pogotovo kada su u pitanju kapitalni projekti poput ove dvorane, odnosno objekti koji služe prvenstvo za one koji su nam jedini i osnovni cilj, a to su djeca – istaknuo je Sobota.

Sam svečani program je kasnio zbog problema sa strujom što je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren usporedio s procesom izgradnje ove dvorane koja se suočavala s problemima i kašnjenjima u izgradnji.

– Ove godine otvorili smo pet školskih sportskih dvorana u partnerstvu s općinama. Sada sam ja taj koji mora zahvaliti općinama i njihovim vodstvima. Izgraditi ovakvu dvoranu u današnje vrijeme doista smatram uspjehom – poručio je Koren.

Dodajmo da su program uveličali svojim nastupima učenici, a na samom kraju programa su pomogli županu Korenu i načelniku Pavloviću prerezati vrpcu čime je dvorana i službeno otvorena.

zatvori