Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Otvoren Turističko-informativni centar Klopotec

Na Kladarskom bregu nedaleko Pitomače svečano je otvoren Turističko-informativni centar Klopotec.

Izgrađen je u sklopu projekta EAGLE koji je ostvaren u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Projekt su provele Općina Pitomača, Turistička zajednica Općine Pitomača i Šumarija Zrt iz Pečuha. Ukupna vrijednost projekta je 1,65 milijuna eura, od čega je 85 posto bespovratnih sredstva Europske unije.

Na početku otvorenja načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić rekao je da je ponosan na završetak ovog projekta.

– Zahvalan sam svima koji su sudjelovali u ovom projektu. Klopotec, Križnica i Interpretacijski centar Kuća Petra Preradovića su tri magneta koji će privlačiti posjetitelje. Sada očekujemo od vas privatnika da se uključite u razvoj turizma, za neke znam da su to već učinili. Zajedno s ova tri magneta stvaramo razvoj turizma na području općine Pitomače gdje samo vidim veliku, sretnu i uljepšanu budućnost – istaknuo je Grgačić.

Zadovoljstvo uspješno završenim projektom izrazio je i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović koji je rekao da je županija unazad nekoliko godina provela puno hvalevrijednih projekata s partnerima iz Mađarske.

– Velika stvar je napravljena u proteklih nekoliko godina baš na području općine Pitomača. Čestitam načelniku, njegovim službama i svima onima koje su proveli projekte. Ovaj TIC Klopotec mi je posebno drag jer su ga pokrenuli naši vinari i vinogradari s ovog poznatog vinarskog područja. Ovaj projekt će promovirati ovo vinogradarsko područje općine Pitomača – dodao je Andrović.

TIC Klopotec je službeno otvoren uz prigodno zajedničko pokretanje klopoteca i blagoslov župnika Zdravka Radoša iz Turnašice.

zatvori