Četvrtak, 3. listopada 2024.

FOTO Novih devet poduzetnika potpisalo ugovore za dodjelu potpora male vrijednosti, Galešić: Sredstva nam omogućuju nabavu kvalitetne opreme

Novih devet poduzetnica i poduzetnika jutros je u prostorijama Županijske uprave Koprivničko-križevačke županije potpisalo ugovore za dodjelu potpora male vrijednosti za samozapošljavanje pod nazivom START UP.

Riječ je o drugom ovogodišnjem krugu potpisivanja s obzirom na to da su u kolovozu potpisani isti takvi ugovori s 13 korisnika. Inače, riječ je o potporama kojima se korisnicima pomaže u prvim koracima u poduzetništvu na način da se isplaćuje potpora u maksimalnom iznosu do 30.000 kuna, objasnio je koprivničko-križevački župan Darko Koren.

– Možda je to subjektivno razmišljanje, ali potpore su se doista pokazale kao jako pozitivne za razliku od prijašnjih vremena kada je po meni ulazak u poduzetništvo bio puno rizičniji. Ni sada nije puno drugačije, no po rezultatima korištenja ovih sredstava i po postotku onih koji nisu uspjeli vidimo da je sada drugačije vrijeme i da je ova mjera po nama zaista opravdana. Vrlo je mali postotak onih koji nisu uspjeli, a mi vam temeljno želimo da uspijete – naglasio je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Iako navedeni iznos nije pozamašan, Koren vjeruje da će pomoći.

– Iznos do 30.000 kuna nominalno nije cifra koja bi nekog izula, ali sigurno je svakom od vas pomoć u početku, nije to onda niti toliko malo. Pomoć je to svima vama za pokretanje vlastitog posla i ima opravdanje i svrhu. Nama je kao zajednici cilj da imamo što više radno aktivnih ljudi, bilo da se brinu sami za sebe ili i da uz to brinu o drugim zaposlenicima – poručio je Koren i dodao da će Koprivničko-križevačka županija nastaviti s ovakvim oblikom potpore.

Jedna od korisnica potpore Anđelina Galešić pritom je dodala da je svaka pomoć novim poduzetnicima korisna.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Potpora Županije nam puno znači u početku jer nam omogućuje nabavu kvalitetne opreme za rad i da na taj način klijentima pružimo bolju uslugu. Odlično je znati da se u početku poslovanja možemo osloniti na Županiju jer, budimo realni, 30.000 kuna nije mali iznos, svakako će nam puno koristiti – zaključila je.

Slušaj uživo
zatvori