Srijeda, 26. lipnja 2024.

FOTO Mario Požgaj više od tri godine uspješno vodi teretanu Puls Fitness koja od ove godine u ponudi ima i cageball teren: Pratimo svjetske trendove i konstantno uvodimo novitete

Mario Požgaj iz Peteranca pravi je pokazatelj da se sve može kad se hoće.

Požgaj tako u Peterancu, malome mjestu nedaleko Koprivnice, još od listopada 2019. godine uspješno vodi teretanu Puls Fitness.

– Nakon završenog studija kineziologije u Zagrebu 2018. godine s usmjerenjem sportska rekreacija, potaknut velikom željom za poslom kao i iskustvom koje sam stekao u praktičnom radu kao student s vrtićkom, geronto i odraslom populacijom pokrećem vlastiti posao kao obrtnik. Radim s rekreativnom populacijom svih uzrasta u vlastitom fitness prostoru od listopada 2019. godine. Rad temeljim prije svega na zdravstveno primijenjenom vježbanju, a nakon toga na ostalim željama korisnika od kojih se najviše ističe smanjenje potkožnog masnog tkiva i formiranje tijela – naglasio je Požgaj.

Snimio Valentino Štefanek.

Uz vođenje vlastite teretane, ovaj svestrani magistar kineziologije od 2020. godine radi i na Gradskim bazenima Cerine u Koprivnici i to u školi plivanja s predškolskim i školskim uzrastom.

– Uz to 2021. godine uzimam grupu djece s teškoćama u razvoju u sportskoj udruzi “Veliko srce” iz Koprivnice s kojima nekoliko puta tjedno učim i usavršavam tehnike plivanja na bazenu. Veseli me rad s osobama koje imaju želju raditi na pravilnom podizanju tereta,  tehnici, oporavku odnosno rehabilitaciji, krvnoj slici i mentalnom zdravlju kao i svemu što je vezano uz sportsku rekreaciju – kazao je.

Ove godine Požgaj je proširio prostor pa je tako uz fitnes prostor otvorio i novu dvoranu za cageball za što kaže da je bila logična nadogradnja ponude, a koja je proizašla iz želje za okupljanjem mladih iz svoje sredine.

Uz teretanu i novootvoreni cageball teren, tri puta tjedno održavaju se i grupni treninzi za žene.

– Treninzi su namijenjeni za tri grupe žena koje najrazličitijim trenažnim operatorima djeluju na svoje zdravlje prije svega, nakon čega na smanjenje potkožnog masnog tkiva kao i na toniziranje mišića – objašnjava.

Požgaj naglašava kako baš kao i do sad u planu imaju praćenje svjetskih trendova te konstantno uvođenje noviteta.

– Najmanji značaj pridodajemo bodybuildingu kao zastarjeloj, pomalo nepopularnom i zdravstveno najgorem obliku tjelesnog vježbanja – zaključio je.

Svi zainteresirani za učlanjenje u teretanu ili rezervaciju cageball termina informacije mogu dobiti na broj telefona 097-794-5436, na Facebook stranici PULS fitness Mario Požgaj ili na adresi Kralja Tomislava 27, Peteranec.


Puls fitness daruje troje čitatelja s po dvije mjesečne članarine i troje čitatelja i njihove ekipe s jednosatnim terminom u cageballu.

Dobitnice po dvije mjesečne članarine za teretanu su Dea-Vlatko Ferčec, Maja Bauch Ožvanić i Nikolina Marković. Dobitnici jednosatnog termina u cageballu su Matija Gašparić, Antonela Kraljić i Valentino Betlehem.

zatvori