Utorak, 14. svibnja 2024.

FOTO Hrvačice Podravke rasturile na domaćoj Zlatnoj kokici, Lara Blažeković primila posebno priznanje

Prvi međunarodni hrvački turnir grada Koprivnice za djevojčice naziva Zlatna kokica uspješno je održan, a članice Hrvačkog kluba Podravka postigle su odlične rezultate.

Kako govore u klubu, Podravka je treća s osvojenih pet medalja – jednom zlatnom, tri srebrne i brončanom, dok je Lara Blažeković pritom proglašena najatraktivnijom hrvačicom turnira. Pod vodstvom trenera Ivana Lončarića i Saše Šprema klupske boje predstavljalo je ukupno osam djevojčica.

Turnir je okupio više od 100 hrvačica iz šest zemalja, odnosno 20 klubova iz Slovačke, Slovenije, Austrije, Srbije, Mađarske i Hrvatske, a s obzirom na to da se radilo o prvom takvom turniru na kojem su nastupile isključivo djevojčice kvaliteta turnira zaista je bila na zavidnom nivou pa u klubu ističu da je turnir opravdao sva očekivanja. Prve ekipno bile su hrvačice iz mađarskog kluba DEL-ZSELIC, a drugo mjesto pripalo je hrvačicama iz Hrvačkog kluba Sesvetski Kraljevec.

– U konkurenciji najmlađih hrvačica natjecale su se dvije hrvačice Podravke i obje su došle do pobjedničkog postolja. Maša Mandić osvojila je drugo mjesto u kategoriji do 35 kilograma, dok je Katja Feljak bila treća u kategoriji do 25 kilograma. Sigrid Zobundžija i Petra Toth hrvale su u uzrastu mlađih djevojčica. Sigrid kao najmlađa u toj uzrasnoj skupini nastupila je u kategoriji do 28 kilograma. Upravo ta prevelika razlika u godinama bila je ovaj put i presudan faktor za ozbiljniji rezultat. Obje borbe koje je imala je izgubila, no borbenost i srčanost bila je na zadovoljavajućem nivou. Petra natjecateljski dan započinje vrlo atraktivnim hrvanjem i pobjeđuje u prvoj borbi, no nažalost polufinalnu za dlaku gubi na bodove. Isti scenariji dogodio se i u borbi za treće mjesto koju također gubi na bodove i tim omjerom pobjeda i poraza plasira se na peto mjesto u kategoriji – objašnjavaju u klubu.

Kod najstarijih najuspješnija je bila Lara Blažeković koja je nastupila u kategoriji do 39 kilograma. Sve tri borbe koje je imala pobijedila je bez izgubljenog boda, odnosno u dvije je borbe došla do pobjede tehničkom nadmoćnošću, dok je u trećoj borbi i kod rezultata tuširala svoju protivnicu u prvoj rundi.

Korina Rogić nastupila je pak u težinskoj kategoriji do 50 kilograma. Ona je također kao i Petra natjecateljski dan započela glatkom pobjedom, no kasnija dva poraza, oba vrlo tijesno na bodove, donijeli su joj peto mjesto u kategoriji. U istoj težinskoj kategoriji odlično hrvanje pokazala je Rajna Tot. Ona je natjecateljski dan započela s dvije vrlo atraktivne pobjede, no imala je vrlo težak ispit u finalnoj borbi. Kod starijih djevojčica nastupila je još i Vida Ruđic koja je kategoriji do 66 kilograma osvojila drugo mjesto.

– Sve pobjednice po kategorijama uz zlatne medalje primile su i poklon pakete glavnog sponzora kluba Podravke te ruže koje osigurao klub domaćin. Medalje su podijelile uspješne klupske hrvačice Veronika Vilk i Lana Nogić uz pomoć pomoćnog trenera Ignaca Horvata – zaključuju.

zatvori