Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Grad Đurđevac organizirao domjenak za kraj godine

U velikom salonu u Muzeju grada Đurđevca organiziran je prigodni božićni domjenak i druženje za kraj uspješne godine koji je organizirao Grad Đurđevac.

Na domjenak su bili pozvani vijećnici Gradskog vijeća, ravnatelji gradskih ustanova, direktori komunalnih poduzeća, ravnatelji obrazovnih ustanova, predsjednici i članovi mjesnih odbora, predsjednici i članovi udruga, kulturni amateri, predsjednici sportskih klubova, počasni građani, suradnici i poslovni partneri.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči ukratko je okupljenima prezentirao proteklu godinu i najavio sljedeću. Naglasio je da sljedeće godine Đurđevac očekuje rekordno visok proračun od 135 milijuna kuna. Istaknuo je da se velika sredstva povlače iz europskih projekata, a sve na dobrobit svih stanovnika Đurđevca.

– Naš proračun pokriva sve segmente razvoja našega grada, od projekata za naše najmlađe do projekata za naše najstarije sugrađane. Iduća godina će biti u znaku završetka projekata iz socijalnog segmenta. Nedavno smo svečano otvorili zgradu Maloga princa, završit će se radovi na Centru za osobe s invaliditetom te nova zgrada Centra za socijalnu skrb Đurđevac namijenjena djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a pripremamo i nove projekte iz istog segmenta. Zastupljeni su i brojni infrastrukturni projekti. U proljeće počinju radovi na trgu, nastavljaju se radovi na Aglomeraciji u gradu i u prigradskim naseljima, radi se plinifikacija i mala komunalna infrastruktura koja je preduvjet da bi ljudi ovdje ostali živjeti i da bi ovdje zasnivali svoje obitelji – rekao je Janči.

Dodao je da to ne bi bilo moguće bez udruga i njihovih članova.

– Hvala svima vama koji sudjelujete u radu Grada i u životu naše zajednice kroz brojne aktivnosti. Ponosan sam i na razvoj gospodarstva na području našega grada i na otvaranju novih radnih mjesta – poručio je Janči.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković naglasio je da je aktualna godina bila prepuna izazova.

– Ova godina je obilježena nizom aktivnosti kojima nastojimo ograničiti utjecaj općeg porasta cijena i cijena energenata na usluge koje pruža naš grad svim našim korisnicima. Treba unaprijed razmišljati o budućnosti, a svi ovi projekti u koje ulažemo su zapravo za budućnost grada i prigradskih naselja te šireg okruženja. Razvoj Đurđevca donosi razvoj okolnih općina – rekao je Lacković.

Dodao je da postoje brojni pozitivni pomaci i pokazatelji koji su znak da ne treba strahovati.

– Đurđevac će se nastaviti razvijati i sigurno će gospodarski napredovati. Rad udruga i rad svih o kojima ovisi društveni i javni život našega grada je takav da se niti jedan prijedlog ili inicijativa ne odbija. Za njih uvijek ima prostora i sluha kod nas – istaknuo je Lacković.

Večer su svojim nastupom i božićnim pjesmama uveličale Đurđevčice.

zatvori