Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Đurđevački osnovnoškolci pokazali svoje umijeće u plesanju

U Osnovnoj školi Đurđevac po prvi puta je organizirano školsko natjecanje u plesu.

Organizirali su ga učitelji tjelesne i zdravstvene kulture Ivan Đuroci i Lidija Martinčić.

Tijekom prosinca u sklopu nastave tjelesne i zdravstvene kulture učenici od petih do osmih razreda prolazili su kroz nastavnu cjelinu ritmičkih i plesnih struktura.

Učenici petih i šestih razreda učili su narodne plesove iz zavičajnog područja, učenici sedmih engleski valcer, a učenici osmih bečki valcer.

– Kako bi učenici pokazali naučene vještine odlučili smo organizirati školsko natjecanje u plesu. Ukupno je na natjecanju sudjelovalo više od 75 parova u tri kategorije – poručuju iz škole.

Natjecateljsku komisiju činile su učiteljice Kristina Benko Markovica, Nataša Švaco i Lidija Martinčić te učitelji Zoran Vidaković i Ivan Đuroci.

Prvo mjesto u kategoriji petih i šestih razreda osvojili su Dora Jerbić i Matej Kolarević, drugo mjesto Sofija Peršić i Šimun Petreković i treće Stella Kufner i Jakov Čeko.

U kategoriji sedmih razreda prvi su bili Greta Robotić i Nikola Marić, drugi Lorena Tupek i David Škurdija te treći Karlo Sabolić i Paola Šestak.

Bečki valcer najbolje su otplesali Marina Posavec i Denis Bogdan. Drugi su bili Lea Gregurec i Tino Mihočka, a treći Mia Pleško i Ivano Erdec.

zatvori