Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO Članovi Kulturno umjetničkog društva Molve i njihovi gosti upriličili ‘Božićni koncert’

Članovi Kultrunog umjetničkog društva Molve održali su “Božićni koncert: KUD Molve i gosti” u Domu kulture u Molvama.

Uvodni dio programa započeo je izvedbom “Dobar večer dobri ljudi” koju su odsvirali i otpjevali članovi Tamburaškog sastava KUD-a i članice ženskog pjevačkog sastava KUD-a Molve.

Na samom početku obratili su se voditeljica programa Sofija Paša, predsjednik KUD-a Petar Kovačić, predsjednik općinskog vijeća Zdravko Tuba i velečasni Zdravko Tuba.

Program su nastavila djeca Dječjeg vrtića Pčelica Molve koja su izvela nekoliko folklornih plesova i pjesama. U programu je sudjelovala i dječja folklorna skupina iz osnovne škole Molve koja je izvela nekoliko točaka. Spomenimo da male folkloraše vodi učiteljica Katica Ištvan.

U izvedbi na tradicijskim glazbalima – gajde i samica, članovi tamburaške sekcije Matej Ištvan i Ivica Tuba izveli su nekoliko skladbi. Nakon njih je članica ženskog pjevačkog sastava Marija Cenkovčan samostalno izvela nekoliko pjesama na cimbalu.

Na tradicijskim glazbalima dvojnice i samica članovi tamburaške sekcije Matej Ištvan, Ivica Tuba, Dominik Kokša i Petar Kovačić izveli su skladbe “Pjevaj mi pjevaj sokole” i “Oj molvarsko ravno polje” čime su članovi tamburaške sekcije pokazali svoje vještine koje su usavršili na Zimskoj školi hrvatskog folklora koju redovito pohađaju i koji na taj način prezentiraju svoje znanje publici.

U samostalnoj izvedbi tamburaši KUD-a Molve izveli su skladbe “Šumi šumi javore”, “Osam tamburaša” i “Znam da me ne voliš” na tamburama, a koje vodi i uvježbava Matej Ištvan.

Ženski pjevački sastav koji vodi Sanja Kovačić izveo je nekoliko samostalnih prigodnih pjesama te nekoliko pjesama uz pratnju Mateja Ištvana na gitari i Dominika Kokše na kahoonu.

Program su upotpunile i članice Udruge žena iz Repaša otplesavši i otpjevavši nekoliko prigodnih pjesama iz repaškog kraja. Na harmonici ih je pratio Mirko Kapitanić.

Za potpuni doživljaj koncerta pobrinuli su se članovi male folklorne sekcije koji su se ponovo okupili nakon gotovo trogodišnje stanke. Izveli su pjesme i plesove “Gusta magla”, “Lepa Anka” i “Polka”.

– Radujemo se što smo ponovo započeli s radom folklorne sekcije koja broji 14 članova od prvog do osmog razreda osnovne škole. Mali folklor vodi i uvježbava Ivica Tuba. Zahvaljujemo svim izvođačima koji redovito rade, vježbaju i izdvajaju slobodno vrijeme, njihovim voditeljima Ivici Tubi, Sanji Kovačić i Mateju Ištvanu, cijelom vodstvu KUD-a i cijeloj zajednici koja nam pruža potporu – poručio je Petar Kovačić, predsjednik KUD-a.

zatvori