Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Članovi DVD-a Čepelovac proslavili 100. obljetnicu djelovanja: Plan nam je školovati mještane za vatrogasna zvanja kako bismo imali budućnost

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čepelovac mimohodom te svečanom svetom misom i sjednicom proslavili su 100. obljetnicu djelovanja.

Predsjednik DVD-a Željko Matkov osvrnuo se na povijest vatrogastva u Čepelovcu i naglasio da su članovi sudjelovali u brojnim intervencijama tijekom svog djelovanja i da su nositelji društvenog života u naselju.

– DVD broji 30 članova, a cilj nam je u rad uključiti i djecu. Uz pomoć Grada Đurđevca i Vatrogasne zajednice Grada Đurđevca svake godine nabavljamo potrebnu opremu kako bi našim članovima olakšali posao u slučaju intervencija. I dalje nam je u planu školovati članove za vatrogasna zvanja kako bi imali potreban kadar u budućnosti – rekao je Matkov.

Mještani su se imali prilike prisjetiti da je društvo osnovano 1922. godine na inicijativu Matije Špoljarića koji je uz druge osnivače okupio mještane na pilani i mlinu u Čepelovcu. Donesene su potrebne odluke i pravilnici te je društvo službeno osnovano. Tijekom godina društvo je osvojilo brojna priznanja i nagrade, a nikad nije prestalo s aktivnim djelovanjem, čak ni u vrijeme Domovinskog rata.

zatvori