Četvrtak, 27. lipnja 2024.

FOTO Centar Svitanje svečanim programom obilježio 65. godišnjicu djelovanja

Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje svečanim je programom obilježio 65. godišnjicu uspješnog djelovanja.

Iz Gradske uprave poručili su da je okupljene uvodnim riječima ravnatelj centra Mladen Fajdetić upoznao sa socijalnom uslugom poludnevnog boravka u Koprivnici, Đurđevcu i Ludbregu koja je preventivni oblik pružanja skrbi djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kao i djeci i mladima s problematičnim ponašanjem u obitelji. Provođenjem ESF projekta vrijednog 5,5 milijuna kuna u potpunosti financiranog od strane Europske unije centar je započeo s provedbom poludnevnog boravka.

Izvor: kckzz.hr

– Riječ je o dvije korisničke skupine, djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi te djeci i mladima s problematičnim ponašanjem. Na osnovu toga smo zaposlili nove stručne suradnike, osigurali njihove edukacije, nabavili dva osobna vozila, informatičku opremu kao i prijevoz osiguranika te njihovu prehranu – istaknuo je.

Dodao je da je Centar pružio pomoć i podršku za više od 1.250 djece, a čak je 1.100 u ustanovi živjelo i odrastalo, što govori koliko je ustanova važna iz perspektive zajednice.

– Posvećeni smo dobrobiti djece, a predano radimo i na jačanju obitelji, kako bi svako dijete moglo odrastati u ljubavi i poštovanju – naglasio je ravnatelj Fajdetić te dodao kako pružaju usluge poludnevnog boravka i organiziranog stanovanja uz povremenu podršku, a trenutno su im popunjeni svi kapaciteti. Provode i EU projekte, a najavljena je i nova socijalna usluga – organizirano stanovanje uz sveobuhvatnu podršku, čiji je cilj da djeca stanuju u okruženju koja je slično obiteljskom. Novina su i voditelji mjera intenzivne stručne pomoći i nadzora, za što je resorno Ministarstvo osiguralo vozila za obavljanje te djelatnosti.

Uime Grada Koprivnice čestitke povodom obilježavanja ove velike obljetnice uputio je pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

Izvor: kckzz.hr

– Doista mi je drago da centar radi odličan posao, da djeca, roditelji i posvojitelji te udomitelji imaju samo riječi pohvale. Želim da i dalje zajedničkim radom i zalaganjem svakom djetetu stvaramo vedriju i bolju budućnost – rekao je.

Riječima zahvale obratio se i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić.

Izvor: kckzz.hr

– Ovo je prilika da zahvalimo svima koji su do sada radili u Svitanju, brinuli o djeci te dali dio sebe u taj posao. Zbog njih, a i svih vas ovdje, Svitanje ima jedan respektabilan kredibilitet – zaključio je.

zatvori