Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Berba medalja Badmintonskog kluba Koprivnica na posljednjem kolu Regionalne lige

Natjecatelji Badmintonskog kluba Koprivnica nastupili su u subotu na posljednjem petom kolu Regionalne lige.

Miroslav Samardžić iz Badmintonskog kluba Koprivnica istaknuo je da se natjecanje održalo u dvorani Badminton centra Max na Velesajmu u Zagrebu.

Za koprivnički klub nastupili su Lara Tomjek, Filip Vedriš, Petar Lovasić, Vilim Kereš i Filip Kos.

Lara Tomjek nastupila je u konkurenciji djevojčica do 11 godina u kojoj je u polufinalu izgubila od Ane Varivode iz Bjelovara te na kraju osvojila treće mjesto. Treće mjesto Lara Tomjek osvojila je i u paru i to s Anom Varivode s kojom se natjecala u konkurenciji djevojčica do 13 godina starosti.

– Filipu Vedrišu na prethodnim natjecanjima stalno je izmicala medalja, redovito bi završavao četvrti. Pomirivši se s nesretnom sudbom, na zadnje kolo lige došao je bez rezultatskog pritiska i tako opušten igrao je kao nikad ranije, letio je terenom, stizao loptice, čitao protivnika, nalazio rupe i pogađao. Nakon pobjede u finalu uslijedila je erupcija oduševljenja – naglasio je Samardžić.

Dodao je kako su Filip Vedriš i Petar Lovasić igrali u paru u kategoriji dječaka do 13 godina starosti te su osvojili drugo mjesto, a Petar Lovasić je treći put zaredom pobijedio u istoj kategoriji pojedinačno.

– U kategoriji mladića do 15 godina starosti pojedinačno i u paru nastupili su Vilim Kereš i Filip Kos. U paru su uzeli srebro, a pojedinačno je Filip, četvrti put zaredom, vrlo dominantno odnio zlato – istaknuo je.

Nakon završetka turnira i zbrajanja bodova iz prethodnih turnira proglašeni su ukupni pobjednici.

– Lara Tomjek odnijela je ukupnu pobjedu u konkurenciji djevojčica do 11 godina. U konkurenciji dječaka do 11 godina Filip Vedriš je zauzeo ukupno treće mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji dječaka do 13 godina starosti ukupnu pobjedu je odnio Petar Lovasić, a u parskoj je bio drugi. Treći je bio Jan Kropek, njegov partner na prijašnjim turnirima, koji ovaj puta zbog bolesti nije nastupio. U konkurenciji mladića do 15 godina starosti pojedinačno ukupnu pobjedu odnio je Filip Kos, a u paru je ukupnu pobjedu podijelio sa svojim partnerom Vilimom Kerešom. Tako je plodonosno završila sezona mladih koprivničkih badmintonaša – zaključio je Samardžić.

zatvori