Nedjelja, 5. svibnja 2024.

DJEČJI VRTIĆ MASLAČAK Hrvoje Janči: Osigurali smo da cijena za roditelje ostane ista

Ravnateljica Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac Marija Čupen Tomica je na posljednjoj sjednici đurđevačkog Gradskog vijeća podnijela polugodišnje izvješće o radu vrtića koje je jednoglasno podržano.

Istaknula je da svake godine bilježe povećani broj upisane djece, otvaraju se nove odgojne grupe i osmišljavaju novi programi.

– Vrtić trenutno broji 18 odgojnih skupina od čega je jedna skupina produljenog boravka što je ukupno 297 djece. Tri starije odgojne skupine privremeno su smještene u Osnovnoj školi Đurđevac što se pokazalo izuzetno korisnim u pogledu uključivanja predškolske djece u školski program, prilagodbe na prostor i interakciju djece s učenicima. Djeci su omogućeni posjeti školskim satovima što u konačnici znači puno lakši prelazak iz vrtića u školu – rekla je Čupen Tomica.

Dodaje se redovito nastoji odgojiteljima osigurati kontinuirano stručno usavršavanje i profesionalni razvoj, a djeci brojne kreativne i zanimljive aktivnosti.

– Jedini smo vrtić u Hrvatskoj s čak 11 verificiranih programa koje je odobrilo ministarstvo, a koji su osmišljeni prema interesima djece i potpuno su besplatni. Preko projekta Maslačak za sve uvest ćemo dva nova programa Montessori program i senzornu integraciju. Unaprijedit će se i 11 postojećih programa te će se educirati odgojitelji i stručni suradnici. Provedbom projekta osigurano je zapošljavanje 10 djelatnika koji će provoditi planirane projekte aktivnosti – ističe Čupen Tomica.

Izvor: Grad Đurđevac

Dodaje da je za projekt je osigurano 4,3 milijuna kuna EU sredstava te najavila novi program koji je u pripremi, a radi se o francuskom jeziku.

– I jedna prelijepa vijest, a to je nadogradnja našeg dječjeg vrtića. Zahvaljujem našem osnivaču i gradonačelniku te svim ljudima koji su radili na ovom projektu – zaključila je.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči poručio je da cijena vrtića i dalje ostaje ista.

– Grad Đurđevac je zahvaljujući EU projektima uspješno osigurao sredstva za edukaciju odgojitelja, sufinanciranje plaća, nabavu opreme za sve kraće programe i didaktičke igračke, a dobrim planiranjem i ulaganjem u energetsku obnovu vrtića i u obnovljive izvore energije postignute su znatne uštede te smo osigurali da cijena vrtića za roditelje ostane ista – istaknuo je Janči.

zatvori