Četvrtak, 2. svibnja 2024.

ČETIRI NESREĆE U JEDNOM DANU U jednoj ozlijeđeno dijete, u drugoj se pijani vozač zaletio u policijsko vozilo

Čak četiri prometne nesreće dogodile su se u petak na koprivničkom području, jedna s ozlijeđenom osobom.

Naime, oko 17:30 u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Koprivničkim Bregima 43-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake. Zbog neprilagođene brzine vozilom je sletio van kolnika u odvodni kanal.

– U prometnoj nesreći 12-godišnje dijete u automobilu zadobilo je lakše ozljede, a protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak – izvijestili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Preostale tri prometne nesreće bile su bez ozlijeđenih osoba, samo s materijalnom štetom. Prva takva dogodila se oko 10:55 sati u Koprivnici. Naime, 44-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Mitsubishi koprivničke registarske oznake krećući se Trgom dr. Tomislava Bardeka.

– Dolaskom do raskrižja s kružnim tokom prometa s Ulicom braće Radića zbog nedovoljnog razmaka prilikom vožnje u slijedu udario je u osobni automobil Audi koprivničke registarske oznake kojim je upravljala 47-godišnja vozačica. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak – piše u policijskom izvješću.

Potom je oko 14:20 u Štaglincu 73-godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake. Uslijed nepropisnog skretanja u lijevo oduzela je prednost prolaska osobnom automobilu VW koprivničke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljala 32-godišnja vozačica. Tom prilikom došlo je do sudara vozila. Protiv vozačice koja je prouzročila prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.

Zadnja prometna nesreća na koprivničkom području dogodila se oko 23:35 sati u Potočnoj ulici u Koprivninci. U nadzoru cestovnog prometa zatečen je 29-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,60 promila upravljao osobnim automobilom Audi koprivničke registarske oznake.

– Tom prilikom nije postupio po naredbama policijskih službenika izraženih pomoću svjetlosnih i zvučnih signala da zaustavi vozilo, već je bez zaustavljanja nastavio kretanje te je uslijed nepropisnog obilaženja automobilom udario u policijsko vozilo. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću nastavio je kretanje te je naknadno zaustavljen. Vozač je smješten je u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja, a policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje – zaključuju iz policije.

zatvori