Nedjelja, 12. svibnja 2024.

CENTAR KOMPETENTNOSTI Učenici počeli koristiti nove prostore, razvijaju se i nova zanimanja u sklopu robotike, pametnih instalacija, 3D ispisa…

Učenici i nastavnici u Centru kompetentnosti u Koprivnici i Đurđevcu već koriste nove prostore u svojim nastavnim aktivnostima, a nastavlja se i s nabavom preostale opreme i edukacijama nastavnika.

Rečeno je to na radnom sastanku projektnog tima održanog u prostorijama Županijske uprave na kojem se raspravljao i o planu preostalih nabava, edukacijama te promotivnim i ostalim aktivnostima koje će se odvijati do kraja realizacije projekata, izvijestili su iz Službe ureda župana.

Kako je istaknuo voditelj projekata Darko Masnec, realizacija i aktivnosti vezane za projekte se odvijaju predviđenom dinamikom, a nastavlja se i s nabavom preostale opreme i edukacijama nastavnika.

Što se pak tiče pripreme i izrade novih standarda zanimanja i kurikuluma, za sada su izrađena tri standarda zanimanja uz četiri standarda kvalifikacija i kurikuluma za redovnu nastavu. Razvijeno je i 29 programa za obrazovanje odraslih, a učenici će nova znanja stjecati u sklopu programa iz robotike, automatizacije, CNC tehnologija, električnih strojeva, pametnih instalacija, 3D ispisa, hidraulike, pneumatike i svih ostalih moderniziranih programa iz sektora elektrotehnike i računalstva.

zatvori