Petak, 26. travnja 2024.

Zlotvor (55) dvije godine tukao i vrijeđao svoju obitelj, sina (25) ozlijedio letvom pa glavom udario u vozilo hitne

Pred Općinskim sudom u Koprivnici podignuta je optužnica protiv 55-godišnjaka koji je od kolovoza 2020. do 26. kolovoza ove godine zlostavljao svoju obitelj.

Optužnicu je podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici, a kako stoji u priopćenju, 55-godišnjak je u navedenom razdoblju u obiteljskoj kući na području Koprivnice u alkoholiziranom stanju učestalo grubo vrijeđao i omalovažavao svoju 52-godišnju suprugu, fizički ju napadao te prijetio njoj i 29-godišnjem i 25-godišnjem sinu.

– Tereti ga se i da je 26. kolovoza više puta letvom udario 25-godišnjeg sina po glavi i tijelu te mu nanio tjelesne ozljede, kao i da je istog dana, nakon dolaska liječnika hitne pomoći, glavom udario u službeno medicinsko vozilo i oštetio ga. Okrivljenika se tereti i da je u kući neovlašteno držao 99 komada raznog streljiva i jednu ručnu bombu – navedeno je.

Vijeće Općinskog suda u Koprivnici prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor u kojem se nalazi od 26. kolovoza zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.

Temeljem Kaznenog zakona muškarcu zbog nasilja u obitelji prijeti od jedne do tri godine zatvora, zbog tjelesne ozljede također od jedne do tri godine zatvora, zbog prijetnji od šest mjeseci do pet godina zatvora, zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari do tri godine zatvora, a zbog oštećenja tuđe stvari do dvije godine zatvora.

zatvori