Subota, 4. svibnja 2024.

Vješti učenici Ana Zlatec i Daniel Jadanec pozvani na regionalno izdanje sudoku natjecanja

Učenici osmih razreda Osnovne škole Đurđevac Ana Zlatec i Daniel Jadanec nakon uspješnog sudoku prvenstva za osnovne i srednje škole pozvani su na regionalno izdanje natjecanja.

Iz đurđevačke Gradske uprave objasnili su da su u prvenstvu sudjelovali učenici od petog do osmog razreda, a riječ je o natjecanju koje organizira hrvatska Mensa uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje i provodi se u tri kategorije.

– Prva je razina natjecanja školsko natjecanje, a nakon toga slijedi regionalno i državno natjecanje. Na školskom natjecanju svaki sudionik je dobio devet sudoku zadataka koje su trebali riješiti za 45 minuta. Samo točno riješen zadatak donosi unaprijed određene bodove te nema parcijalnog bodovanja – naglasili su.

Nabolje rezultate ostvarili su Ana Zlatec, Daniel Jadanec, Judita Maznik, Franka Martinčić i Matija Mihočka, dok su, kao što smo već spomenuli, Ana i Daniel pozvani na regionalno natjecanje.

– Cilj ovog tipa natjecanja je popularizacija matematike, razvijanje logičkog razmišljanja, upornosti, natjecateljskog duha te motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa – zaključili su u Gradu.

zatvori