Nedjelja, 5. svibnja 2024.

VIKEND REKORDERI Jedan s 2,70 promila skrivio prometnu pa pobjegao, drugi jurio 133 na sat tamo gdje je ograničenje 70

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke proteklog su vikenda imali pune ruke posla.

Iz policije su poručili da su od 17. do 21. studenog zabilježili 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U čak pet nesreća počinitelji su napustili mjesto događaja bez da su iste prijavili policiji ili na bilo koji drugi način razmijenili osobne podatke i podatke o vozilima.

Policijski su službenici u istom vremenskom razdoblju sankcionirali 136 prometnih prekršaja, od kojih se najviše, čak 31, odnosilo na prekoračenja dopuštene brzine kretanja. Od ostalih zabilježenih prekršaja možemo izdvojiti čak 25 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Što se tiče vikend rekordera, iz policije naglašavaju da je najveća koncentracija alkohola utvrđena u subotu oko 20:10 u Ulici Matije Gupca u Peterancu nedaleko Koprivnice kod 57-godišnjaka. Spomenuti muškarac vozio je automobil pod utjecajem alkohola od čak 2,70 promila te je prethodno prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom u Ulici Franje Mraza u Koprivnici.

>> Vozio Koprivnicom s čak 2,70 promila, skrivio nesreću i onda pobjegao s mjesta događaja

U kategoriji brzine neslavan rekord proteklog je vikenda zabilježen u subotu oko 13:51 u Budančevici nedaleko Đurđevca gdje je vozač osobnog automobila vozio 133 kilometara na sat na mjestu gdje je ograničenje 70 kilometara na sat.

Dodajmo i da su tijekom spomenutog razdoblja dva vozača smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, a isto toliko vozača je uhićeno.

zatvori