Subota, 27. travnja 2024.

VIKEND REKORDER Sjeo za volan s gotovo tri promila

Tijekom vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke evidentirano je osam prometnih nesreća i sankcionirana su 163 prometna prekršaja.

Kada je riječ o prekršajima, u policiji napominju da je najviše bilo prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa te vožnji pod utjecajem alkohola.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak u 23:25 u Koprivnici u Ulici Rečko polje kod 58-godišnjeg vozača osobnog automobila, a iznosila je 2,96 promila. Najveća brzina kretanja evidentirana je u naselju Reka kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 110 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat – objašnjavaju u policiji.

Dodaju da su uhićena tri vozača, dva su zadržana u posebnoj prostoriji policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, a žurnih prekršajnih postupaka nije bilo.

– Izvršen je nadzor nad 41 mladim vozačem. Mladi vozači su počinili 10 prometnih prekršaja od čega tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nepropisnog korištenja svjetala, tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te dva ostala prekršaja – zaključuju u policiji.

zatvori