Nedjelja, 28. travnja 2024.

Učenici Obrtničke škole Koprivnica otputovali u Španjolsku, tri tjedna izrađivat će električno vozilo

Učenici Obrtničke škole Koprivnica smjera tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom i tehničar za računalstvo otputovali su u španjolsku Sevillu u sklopu Erasmus+ projekta gdje će tri tjedna izrađivati električno vozilo.

Iz koprivničke škole su poručili da će učenici vozilo izraditi u partnerskoj školi i to u sklopu stručne prakse.

– Kako bi bili spremni za ovu mobilnost, učenici su od listopada obavljali zadatke kojima je cilj pripremiti ih za međusobnu suradnju, komunikaciju na stranom jeziku, putovanje zrakoplovom, nova mjesta i situacije. 14 učenika podijeljeno je u četiri skupine koje su izradile dane im zadatke te ih prezentirale ostalima. Skupine su izrađivale vodič aktivnosti u slobodno vrijeme, upute za putovanje zrakoplovom, video o očuvanju okoliša te kvizove znanja u kojima su sudjelovali njihovi kolege i učenici gradskih osnovnih škola. Karlo Ban, Edi Čižmak, Leonardo Goričanec, Matija Hadelan, Gabriel Jošt, Juraj Jukić, Alan Kovačić, Nikola Kušek, Tin Mihalić, Jan Novak, Maksimilijan Perković, Filip Petričević, Ozren Podravac i Vinko Sabolić svaki dan će tijekom svoje mobilnosti izvještavati o aktualnim događajima. Nastavnici u pratnji su razrednici Iva Topolovčan Pazić i Filip Kompari koji je ujedno i koordinator mobilnosti – objasnili su.

Spomenimo da Obrtnička škola Koprivnica priprema i dolazne mobilnosti u sklopu projekata sa Slovencima i Španjolcima koji u prosincu dolaze u Koprivnicu.

zatvori