Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

REKORDER MARTINJA Biciklist usred bijela dana vozio s 2,85 promila

Na podravsko-prigorskim cestama tijekom proteklog vikenda zabilježeno je devet prometnih nesreća i 145 prometnih prekršaja.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da je u tri prometne nesreće pet osoba ozlijeđeno, a šest prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom.

Kada je riječ o prometnim prekršajima najviše je bilo vožnji pod utjecajem alkohola i prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak u 14:25 na Radničkoj cesti u Koprivnici kod 42-godišnjeg vozača bicikla koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,85 promila – poručuju iz policije.

Što se tiče najveće brzine kretanja, ona je zabilježena u nedjelju u Šemovcima gdje je vozač osobnog automobila vozio 115 kilometara na sat iako je ograničenje 60 kilometara na sat.

U policiji dodaju i da je izvršen nadzor 58 mladih vozača od kojih je njih 13 počinilo prometne prekršaje među kojima su vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa, prekršaj izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom, bijeg s mjesta prometne nesreće s materijalnom štetom, konzumacija opojnih sredstava nakon prouzročene prometne nesreće.

Spomenimo i da je na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena “Akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača” tijekom Martinja, a akciji su se pridružile i Policijska uprava međimurska i Policijska uprava varaždinska. Dodajmo da je tijekom akcije izvršen nadzor 121 vozača od čega pet mladih vozača, dok je alkotestirano njih 86.

– Ukupno je utvrđeno 28 prometnih prekršaja od čega sedam prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola tijekom akcije zabilježena je u Kunovcu kod 32-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je vozio s 1,89 promila. Jedan vozač bio je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a tijekom akcije nisu zabilježene prometne nesreće – zaključuju u policiji.

zatvori