Petak, 17. svibnja 2024.

Projekt izgradnje dječjeg vrtića u Repašu dobit će bespovratnih 2,7 milijuna kuna

U zaprimljenoj Obavijesti o statusu projekta Ministarstva znanosti i obrazovanja stoji da je projektni prijedlog Općine Molve “Izgradnje dječjeg vrtića u naselju Repaš” prijavljen na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti uspješno prošao prvu fazu procjene projektnih prijedloga i udovoljava kriterijima poziva.

S ostvarena 44 boda odobravaju se ukupna bespovratna sredstva u iznosu od 2.736.000 kuna.

Sredstva za to bit će dodijeljena Općini Molve u sljedećoj fazi, donošenjem Odluke o financiranju i potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. Nakon izrade idejnog rješenja, po potpisu Ugovora krećemo u drugu fazu projektiranja i ishodovanja građevinske dozvole.

Dječji vrtić Repaš

Projektom će se izgraditi Dječji vrtić na parceli do područne škole u Repašu, kapaciteta 2 odgojne skupine djece, jedna vrtićka i jedna mješovita jaslička skupina. Građevina će biti prizemna sa pripadajućim, prostorijama koje će se organizirati sukladno primjeni Državnog pedagoškog standarda Predškolskog odgoja i obrazovanja te Odredbama Prostornog plana Općine Molve a koje su neophodne za normalno funkcioniranje vrtića.
Općini Molve je od prioritetnih ciljeva Općine omogućiti maksimalno poželjne uvjete za mlade obitelji, s ciljem njihovog ostajanja u Općini, koja nastoji omogućiti pohađanje vrtića za svu djecu.
Zbog poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjem vrtiću Pčelica također krećemo u realizaciju projekta Rekonstrukcije dječjih igrala u dvorištu vrtića, provedena je javna nabava te slijedi potpisivanje Ugovora s izvođačem radova.
Kompletnom rekonstrukcijom stara, dotrajala igrala se uklanjaju, a nakon ugradnje novih modernih igrala (ljuljačke, klackalice, kombinirala igrala sa antistres podlogama) bit će uređen okoliš na zelenoj površine na igralištu. Što se vizualnog izgleda tiče, geometrija postojećeg igrališta zadržat će se, te će se nove površine za igru izvoditi u sličnoj geometriji i kružnim površinama kako bi se zadržao sličan, kvalitetni koncept projektiranog postojećeg stanja. Od urbane opreme postaviti će se klupe i koševi za otpatke.
Oko milijun kuna procijenjena je vrijednost investicije kojom će se osigurati da mališani bezbrižno uživaju u dječjim radostima na otvorenome.

Dječje igralište Molve

Nakon uspješne prijave na natječaj LAG Podravina tip operacije 3.1.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, unutar podmjere 19.2. Provedba operacije CLLD strategije 6. listopada 2022. potpisan je Ugovor o financiranju između Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Općine Molve za projekt “Građenje i opremanje dječjeg igrališta u naselju Repaš”. Radovi obuhvaćaju iskop zemljanog materijala, betoniranje temelja, asfaltiranje, izvedbu ograde i staze te montažu dječjih igrala. Ukupna vrijednost investicije je 185.892,21 kn, dok sufinanciranje APPRRR-a iznosi 133.869,21 kn.

Dječje igralište Repaš

zatvori