Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Prijavljen projekt sufinanciranja plaća za četiri odgojiteljice, Janči: Našim najmlađima osigurali smo najbolje materijalne uvjete u vrtiću

Grad Đurđevac se prijavio na raspisani javni poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kako bi se osiguralo sufinanciranje plaća za četiri odgojiteljice Dječjeg vrtića Maslačak na razdoblje od 11 mjeseci.

Ako dobiju pozitivan odgovor, sufinancirat će se plaće za već zaposlene odgojiteljice, a vrijednost projekta iznosi gotovo 412.000 kuna.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči ističe da se i dalje radi na poboljšanju standarda u vrtiću, a prijava na ovakve projekte ide tome u prilog.

– Unazad nekoliko godina uspješno smo podigli standard usluge u vrtiću i to povlačenjem europskih sredstava putem prijavljenih projekata, čime smo našim najmlađima osigurali najbolje materijalne uvjete smještaja u vrtiću te najviše ponuđenih obrazovnih programa. Iako je već sada ljestvica podignuta visoko mi i dalje radimo na uvođenju novih programa i aktivnosti – istaknuo je Janči.

Dodao je da već iduće godine počinju radovi na nadogradnji vrtića za još osam vrtićkih skupina.

zatvori