Petak, 26. travnja 2024.

Predsjednik koprivničkog HDZ-a Ratimir Ljubić: Ovi su nam izbori prilika da vidimo gdje smo slabi i na čemu moramo raditi

Koalicija HDZ-a i Mreže nezavisnih lista ni ovog puta nije ostvarila zapažene rezultate na izborima za vijeća mjesnih odbora na koprivničkom području.

Štoviše, HDZ i partneri ove su godine pobjedu odnijeli u samo dva od ukupno 18 mjesnih odbora u Koprivnici i prigradskim naseljima, na Vinici i u Draganovcu, dok su prije četiri godine rezultati bili duplo bolji – tada je HDZ dobio više glasova od SDP-a u četiri mjesna odbora.

>> REZULTATI IZBORA Lijeva koalicija pobijedila u čak 14 koprivničkih mjesnih odbora, samo dva prednost dala HDZ-u i Mreži

Svijetlu točku u tome vidi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Koprivnica Ratimir Ljubić koji je Dravi.info rekao da će im ovo pomoći da se bolje pripreme za lokalne izbore.

– Prije svega želio bih se zahvaliti članicama i članovima HDZ-a, kao i svim biračima koji su jučer izašli na izbore. Hrvatska demokratska zajednica još se jednom pokazala kao stožerna stranka hrvatskog naroda i najjača opozicijska stranka u Koprivnici. Ovi su nam izbori prilika da vidimo gdje smo slabi i na čemu moramo raditi kako bi smo bili što spremniji za lokalne izbore koji nas čekaju 2025. godine. Okrećemo se vremenu koje je pred nama i nastavljamo raditi s našim članstvom na terenu. U mjesnim odborima radit ćemo na dobrobit svih Koprivničanaca bez obzira jesmo li pozicija ili opozicija jer su ljudi važni – kazao je Ljubić.

Dodao je da će stranka nastaviti s predanim radom.

– Rezultati u odnosu na prije četiri godine malo su lošiji, ali isto tako ako se gleda u postocima, bolji su nego rezultati koje je HDZ postigao na lokalnim izborima prije godinu i pol dana. Tako da ćemo mi raditi na svemu da potaknemo naše članstvo, da vidimo gdje imamo slabosti i da sljedeće lokalne izbore budemo još spremniji i bolji – naglasio je.

Što se tiče situacije na Banovcu gdje su SDP i HDZ izjednačeni te svaka stranka dobiva četiri člana u Vijeću Mjesnog odbora, Ljubić je rekao da još ne postoji plan za izbor predsjednika, no svakako će tome pristupiti ozbiljno.

– Sjest ćemo normalno s kolegama iz SDP-a, HSU-a, HSLS-a i HSS-a i nadam se da ćemo se sve dogovoriti za dobrobit naših građana i tako da Mjesni odbor Banovec funkcionira, da ne bi ponovno imali situaciju kao na Podolicama prije četiri godine – zaključio je Ljubić.

zatvori