Petak, 26. travnja 2024.

POSJETITE NOĆ KAZALIŠTA U DOMOLJUBU Znamo tko će uživati u predstavi ‘Na kavici u podne’

Noć kazališta je manifestacija koja prikazuje snagu i moć izvedbenih umjetnosti i bogatstvo kazališne djelatnosti u zemlji i na međunarodnom planu.

Dvije ulaznice za subotnju predstavu osvojila je Nedjeljka Stekovic. Upute o preuzimanju ulaznica poslali smo vam u inbox. 

Noć kazališta je započela kao jednodnevna manifestacija koja se održava svake treće subote u studenome od 2008. godine, na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, no godinama prerasta prvotne okvire i izrasta u višednevnu manifestaciju kojoj je cilj ojačati vidljivost kazališne djelatnosti, kako profesionalne, tako i amaterske, te raditi na razvoju kazališne publike svih dobnih skupina, u nizu europskih zemalja.

Pučko otvoreno učilište Koprivnica od samog početka sudjeluje u obilježavanju Noći kazališta kroz organiziranje predstava i drugih kulturnih sadržaja. Ovogodišnju noć kazališta obilježavamo predstavama “Na kavici u podne” Teatra Gavran koja će se održati 19.11. u 19:30. Prije podne je rezervirano za našu najmlađu publiku i predstavu “Kraljevna na zrnu graška” u 11 sati, a nakon predstave, u 12 sati u prostoru Mala scena u Domoljubu održat će se kreativna radionica.

Više o programima možete pročitati u nastavku:

NA KAVICI U PODNE
Teatar Gavran

Autor i redatelj: Miro Gavran
Glume: Mladena Gavran i Vedran Komerički

“Na kavici u podne” je iznimno topla kazališna predstava u kojoj su glavni junaci majka i sin koji su karakterno bitno različiti. Autor je Miro Gavran, najizvođeniji hrvatski pisac u zemlji i inozemstvu nakon iznimno uspješnih obiteljskih komedija “Sladoled” i “Pivo”, u kojima je tematiziran odnos majke i kćeri, odnosno oca i sina, u ovom tekstu koji se žanrovski teško može svesti samo na dramu ili samo na komediju, na uvjerljiv način oslikava odnos majke i sina, koji kroz dva desetljeća prožive i brojne neželjene životne situacije, bivajući jedno drugome pouzdanim ogledalom, čak i u trenucima kada se razilaze u ocjenjivanju toga života. Ova nježna priča oslikava prepoznatljive junake i pruža glumcima odličan materijal za izgradnju uvjerljivih karaktera. Radnja se odvija u Zagrebu od 1988. do 2019. godine.

Kostime je za predstavu odabrala Đurđa Janeš, a scenografske elemente koji cijeloj predstavi daju dodatan osjećaj topline svojim sponzorstvom osigurala je hrvatska tvrtka Prostoria d.o.o. Prostoria, mlada domaća tvrtka, primjer je drugačijega, tradicionalnijeg pristupa, zasnovanog na izrastanju iz lokalnih datosti i logičnog povezivanja svih aktera u procesu proizvodnje, čime se savršeno uklapaju u ovu srdačnu priču o majci i sinu.

Dvorana Domoljub
19. studeni 2022. (subota) u 19:30

Ulaznice po cijeni od 55,00 kuna (7,29 €) možete podići u Domoljubu radnim danom od 13:00 do 17:00 sati ili rezervirati na broj telefona 222-390 te na email [email protected]. Cijena za studente, umirovljenike te za kupovinu 6 ili više ulaznica umanjuje se za 10,00 kn (1,33 €) od redovne cijene ulaznice. Fiksni tečaj konverzije: 7,53450 kuna = 1,00 euro
Kako bismo vam omogućili brži ulazak u dvoranu Domoljub, molimo da rezervirane ulaznice podignete 24 sata prije održavanja predstave.

Izvor: POU Koprivnica

H. C. Andersen / Antonio Gabelić
KRALJEVNA NA ZRNU GRAŠKA

igrana predstava / 4 +
trajanje / 45 minuta
režija / Iva Srnec
dramatizacija / Antonio Gabelić
kostimografija, scenografija i oblikovanje rasvjete / Valentina Crnković
autor glazbe / Damir Šimunović
koreografija / Sandra Banić Naumovski
igraju: Katarina Madirazza, Marina Stanger, Matija Major

Koristeći predložak poznate bajke Hansa Christiana Andersena Kraljevna na zrnu graška, predstava progovara o odrastanju u uvjetima zaštite, o redu kojega svugdje mora biti, redu kojega se moramo držati i redu koji znači sigurnost. U predstavi Kraljevna na zrnu graška, kraljević odrasta pod strogim i budnim okom kraljice majke. U njihov uređeni, predvidiv, siguran i zaštićeni svijet dolazi kraljevna, a s njom i nered. Likovi, međudjelovanjem i spajanjem dvaju svjetova i svjetonazora, uče jedni od drugih. Što mijenja unošenje nereda u utvrđeni red? Kako se uređuje nered? Može li ga se nadzirati? Postoji li sredina između jednoga i drugoga? Predstava nas, ploveći svijetom bajki, uči o vrijednostima različitih pogleda na život, popuštanju kontrole, nužnosti uvažavanja različitih mišljenja i postupaka te međusobnom oplemenjivanju koje razumijevanje različitosti donosi jednima i drugima.

Dvorana Domoljub
19. studeni 2022. (subota) u 11:00 

Ulaznice po cijeni od 25,00 kuna (3,31 €) možete podići u Domoljubu radnim danom od 13:00 do 17:00 sati ili rezervirati na broj telefona 222-390 te na email [email protected]. Cijena za studente, umirovljenike te za kupovinu 6 ili više ulaznica umanjuje se za 10,00 kn (1,33 €) od redovne cijene ulaznice. Fiksni tečaj konverzije: 7,53450 kuna = 1,00 euro

Kako bismo vam omogućili brži ulazak u dvoranu Domoljub, molimo da rezervirane ulaznice podignete 24 sata prije održavanja predstave.

Izvor: POU Koprivnica

KREATIVNA RADIONICA – KRALJEVNA NA ZRNU GRAŠKA

Povodom obilježavanja Noći kazališta, nakon predstave “Kraljevna na zrnu graška” održat će se kreativna radionica na kojoj će mališani izraditi svoje malo kazalište koje će moći ponijeti kući.
Radionica je namijenjena mališanima dobi od 4 godine na više.
Materijali za radionicu su osigurani.

Vrijeme održavanja radionice: 12 sati
Trajanje radionice: 1 sat
Zbog ograničenog broja potrebna je prijava na radionicu.
Prijave možete izvršiti na e-mail: [email protected]

zatvori