Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Nabavljena ortopedska pomagala za Posudionicu medicinskih pomagala

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica kupilo je različita ortopedska pomagala i uskoro počinje provedba programa Posudionica medicinskih pomagala.

– Kad im zatrebaju za liječenje ili rehabilitaciju, građani će moći besplatno posuditi štake za slabije pokretne, različite hodalice, invalidska kolica, bolničke krevete i druga pomagala. Mnogi sugrađani, posebno starije dobi, često nam se javljaju s upitima za posudbu različitih medicinskih pomagala. Ona im trebaju hitno, kad izađu iz bolnice nakon nekog zahvata, a ponekad i kraće vrijeme, ovisno o tijeku liječenja. U nekim slučajevima medicinska pomagala su im potrebna samo dok ih ne nabave putem HZZO-a ili na neki drugi način – objašnjavaju u Crvenom križu.

Napominju da su nabavili dva bolnička kreveta s madracima, dvoja invalidska kolica, 20 štaka, dvije hodalice s dva kotača te dva rolatora s četiri kotača.

– Posudba je besplatna, ali postoje određeni uvjeti kao što su obaveza vraćanja ispravnog i čistog pomagala, rok posudbe od šest mjeseci i drugo. Evidenciju posudbe vodit ćemo kroz Klub umirovljenika Volonter penzioner, koji je osnovalo GDCK Koprivnica, a sve informacije o Posudionici medicinskih pomagala možete dobiti na broju telefona 642-193 – zaključili su.

zatvori