Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Na Apašu policija pronašla 31 bengalku, u tijeku istraga zbog bacanja stolica i paljenja baklje

Prema procjeni Policijske uprave koprivničko-križevačke na jučerašnjoj utakmici Slaven Belupa i Hajduka na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš bilo je oko 3.000 navijača, od toga 1.000 gostujućih.

– Tijekom obavljanja sigurnosnog pregleda stadiona prije početka utakmice pronađena je 31 “bengalka” na tribinama. Jedan gostujući navijač doveden je u prostorije policije radi prekršaja iz članka 4. Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, zbog alkoholiziranosti. Izdana mu je mjera opreza zabrane prisustvovanja nogometnim utakmicama Hajduka i hrvatske nogometne reprezentacije na osam dana te će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda – objašnjavaju u policiji.

Dodaju i da je nogometna utakmica nakratko prekinuta u 35. minuti zbog bacanja predmeta s tribine gostujućih navijača u teren, od kojih je jedan dio pogodio pomoćnog suca.

>> FOTO Utakmica Slavena i Hajduka nakratko prekinuta, pomoćnom sucu doletjela stolica u glavu

– Također, gostujući navijači aktivirali su jedno pirotehničko sredstvo, odnosno baklju. Na navedene okolnosti će se provesti kriminalističko istraživanje – zaključuju u policiji.

Izvor: PU kc-kž
Izvor: PU kc-kž
zatvori