Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Muškarac (34) ordinirao Podravinom dilajući razne droge i steroide, u kući mu pronašli ručnu bombu i raketni bacač

Pred Općinskim sudom u Koprivnici podignuta je optužnica protiv 34-godišnjaka kojeg se tereti da je kupovao pa prodavao drogu, posjedovao i dao na konzumiranje steroide i neovlašteno držao oružje.

Optužnicu je nakon provedene istrage podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici, a u priopćenju je navedeno da je muškarac od travnja prošle godine do travnja ove na području Bjelovara kupio marihuanu i amfetamin te u Kloštru Podravskom i Kalinovcu u najmanje 20 navrata prodavao i davao drogu na konzumaciju drugim osobama.

– Okrivljenika se tereti da je u ožujku i travnju ove godine u Kalinovcu radi stavljanja u promet držao 14 bočica i 37 tableta steroida i drugih tvari koje se nalaze na listi tvari zabranjenih u sportu, kao i da je jednu tabletu dao na konzumaciju drugoj osobi. Okrivljenika se tereti i da je u svojoj obiteljskoj kući neovlašteno držao jedno tijelo ručne bombe i jedno tijelo ručnog raketnog bacača – stoji u priopćenju.

Temeljem Kaznenog zakona muškarcu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama prijeti od jedne do 12 godina zatvora, zbog neovlaštene proizvodnje i prometa tvari zabranjenih u sportu od šest mjeseci do pet godina zatvora, a zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari do tri godine zatvora.

zatvori