Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Kaznenu prijavu zaradila 50-godišnjakinja koja je sa štednih računa klijenata podigla ukupno 67.500 kuna

Kaznenu prijavu zaradila je 50-godišnjakinja s područja Koprivničko-križevačke županije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke istaknuli su da je nad 50-godišnjakinjom dovršeno kriminalističko istraživanje u kojem ju se sumnjiči da je kao zaposlenica državne tvrtke od srpnja 2020. do siječnja 2022. godine neovlašteno za sebe podizala novac sa štednih računa klijenata te unijela neistinite podatke.

Osim toga, osumnjičena je ovjerila provedbu i potpisala vlasnike štednih računa na nalozima za isplatu i takve naloge uporabila kao istinite, čime je sebi pribavila protupravnu imovinsku korist od 67.500 kuna, a za koji iznos je oštetila samu tvrtku.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave protiv osumnjičene je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

zatvori