Nedjelja, 5. svibnja 2024.

IZLOŽBA U IZLOGU Nada Dombaj predstavlja slike iz ciklusa o razlogu postojanja

U okviru projekta Prostor za Vas Knjižnice i čitaonice Fran Galović svoje radove predstavlja koprivnička slikarica Nada Dombaj i to slike iz ciklusa “Ikigai – razlog postojanja”.

– Radovi koprivničke slikarice Dombaj rezultat su njezina promišljanja i instinkta vrlo često vezanih uz aktualna događanja. U njezinom opusu naići ćemo na motive svemira, razmišljanja i utjecaju čovjeka u okviru ekoloških tema, opstanku i temama koje nastaju kao rezultat slučajnih intuitivnih poticaja za nastanak umjetničkih djela. Platna i način interpretacije gdje je boja osnovni likovni element forme, upućuju da zaustavimo pogled i u trenutku slučajnog prolaza kraj njih – poručuju organizatori.

Podsjetimo, knjižnica pod motom “Predstavi se, inspiriraj, pokreni!” nudi mogućnost građanima da samostalnim organiziranjem vlastitih događanja ili izložbama u izlogu predstave svoj literarni, glazbeni i umjetnički rad općenito, ali i razne druge vještine i interese koje žele podijeliti s drugima.

– Ovim projektom potiče se stvaralaštvo, razmjena ideja, druženje i prihvaćanje knjižnice kao otvorenog, slobodnog i demokratičnog mjesta gdje mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme i slobodno se izražavati, predstavljati i stvarati – zaključuju.

zatvori