Srijeda, 8. svibnja 2024.

Grad Koprivnica i ove godine organizira tradicionalno darivanje djece

Grad Koprivnica tradicionalno će i ove godine organizirati božićno darivanje djece rođene od 2007. do 2022. godine.

U Gradskoj upravi napominju da je riječ o djeci čija su oba roditelja nezaposlena, umirovljenici ili poljoprivrednici koji nisu u sustavu PDV-a, a imaju prebivalište na području Koprivnice, kao i o djeci korisnika zajamčene minimalne naknade te o djeci smještenoj u udomiteljskim obiteljima na području grada.

Ističu kako će se upis djece nezaposlenih roditelja, umirovljenika i poljoprivrednika koji nisu u sustavu PDV-a obavljati u Gradskoj upravi do 2. prosinca od devet do 12 sati, a potrebno je priložiti važeću osobnu iskaznicu ili uvjerenje o prebivalištu, rodni list ili izvadak iz matice rođenih djece, uvjerenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili potvrde o radnom stažu za nezaposlene roditelje, rješenja o mirovini za roditelje umirovljenike, rješenje o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava za roditelje poljoprivrednike.

Dodajmo da će se upis djece korisnika zajamčene minimalne naknade i djece smještene u udomiteljskim obiteljima obaviti službenim putem, odnosno bit će pozvana temeljem popisa Centra za socijalnu skrb Koprivnica.

zatvori