Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Grad Koprivnica i ove godine daje božićnice, Jakšić: Neka vam ovaj simbolični čin barem malo uljepša nadolazeće dane

Grad Koprivnica i ove godine nastavlja s tradicijom podjele božićnica.

Pravo na božićnicu ostvaruju umirovljenici i osobe s invaliditetom korisnici osobne invalidnine s prebivalištem na području grada Koprivnice, izvijestili su iz Gradske uprave.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić naglasio je pak kako je riječ o lijepoj božićnoj i blagdanskoj tradiciji.

– Ove godine smo podigli cenzus za umirovljenike na 2.300 kuna, a iznos božićnice ostao je 200 kuna. Očekujemo da ćemo obuhvatiti 1.800 umirovljenika i 400 korisnika osobne invalidnine, a za tu smo namjenu u proračunu osigurali oko pola milijuna kuna – rekao je Jakšić.

Dodao je pritom da svima onima koji su se godinama odricali za Koprivnicu čestita Božić i Novu godinu te da će im ovaj simbolični čin barem malo uljepšati nadolazeće dane.

– Uvjet umirovljenicima za dobivanje božićnice je da ukupna mirovina, tuzemna i inozemna, za mjesec listopad 2022. godine, zajedno s dodacima ne prelazi 2.300 kuna, odnosno 305,26 eura. Novčana naknada za tjelesno oštećenje i doplatak za pomoć i njegu ne uračunavaju se u mirovinu. Isplata božićnica osobama s invaliditetom korisnicima osobne invalidnine ostvaruje se temeljem popisa Centra za socijalnu skrb u Koprivnici – objasnili su u Gradskoj upravi.


Spomenimo da će se božićnice moći podići na temelju predočene osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za listopad ove godine u Domu mladih prema sljedećem rasporedu:

5.12. (ponedjeljak) – od osam do 13 sati

umirovljenici čija prezimena počinju slovima od A do F

6.12. (utorak)- od osam do 13 sati

prezimena od slova G do J

7.12. (srijeda) – od osam do 13 sati

prezimena od slova K do M

8.12. (četvrtak) – od osam do 13 sati

prezimena od slova N do R

9.12. (petak) – od osam do 13 sati

prezimena od slova S do Ž

Umirovljenici koji iz opravdanih razloga neće biti u mogućnosti podići božićnicu prema navedenom rasporedu moći će se obratiti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Koprivnice na Zrinskom trgu 1, u prizemlju, sobi broj dva, u periodu od 12. do 16. prosinca svakim radnim danom od devet do 13 sati, uz predočenje osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za listopad ove godine.

zatvori