Nedjelja, 5. svibnja 2024.

GOTOVE KOMPOSTANA I SORTIRNICA Janči: Radimo veliki iskorak u gospodarenju otpadom

U Đurđevcu su završeni radovi na kompostani i sortirnici čime je zaokuržen sustav gospodarenja otpadom.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči obišao je novu zgradu kompostane i sortirnice te se osvrnuo na važnost projekata.

– Ovi projekti su posljednja stavka u implementaciji novog sustava gospodarenja otpadom u Gradu Đurđevcu. Grad je u suradnji s Komunalnim uslugama proveo 10 projekata vezanih uz gospodarenje otpadom čija je ukupna vrijednost 22 milijuna kuna, a za iste je osigurano sufinanciranje u iznosu od 14 milijuna kuna. U Đurđevcu na tom pitanju radimo godinama, sustavno i planski te nemamo problema s otpadom. Realizacijom ovih projekata imat ćemo zaokruženu i samodostatnu priču za grad Đurđevac i napravit ćemo veliki iskorak u gospodarenju otpadom – zaključio je gradonačelnik.

Uz gradonačelnika, obilasku sortirnice i kompostane prisustvovala je i voditeljica odjela za gospodarenje otpadom Lana Franković iz Komunalnih usluga Đurđevac koja je istaknula da su strojevi prošli probni rad te će nakon odrađenog tehničkog pregleda kompostana i sortirnica početi s radom.

Radovi su završeni u okviru provedbe projekta “Izgradnja i opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada u Đurđevcu” čija je vrijednost 5,3 milijuna kuna.

zatvori