Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

FOTO: ŽUPANIJA NA KOTAČIMA Predstavljen autobus oslikan turističkim motivima

Ispred Županijske uprave danas je predstavljen poseban putnički autobus oslikan turističkim motivima Koprivničko-križevačke županije.

Projekt je to županijske Turističke zajednice, Županije i Čazmatransa.

– Jedna od primarnih zadaća svih turističkih zajednica je promocija, a ovaj autobus je jedna trajna promocija. Ne radi se samo o linijskom prijevozu, jer ovaj autobus je i turistički autobus koji će voziti cijelom našom Hrvatskom, a možda i van granica. Prvenstveno smo se fokusirali na aktivni turizam. Naravno da naša županija ima još puno više toga za ponuditi, ali da smo išli baš na sve detalje, mislim da ne bi bilo dovoljno ni prozora, a ne bi bio dovoljan niti cijeli autobus – rekla je Kristina Sočev, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Dodala je da mnogi domaći ljudi ne znaju što sve nudi naša županija pa se nada da će ih upravo ovaj autobus potaknuti na bolje upoznavanje njihovog kraja.

Mateja Forjan ispred tvrtke Čazmatrans zahvalila je svima na suradnji i nada se da će toga biti još i više. Istaknula je kako ovaj autobus redovno prometuje na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije te napomenula kako postoje turističke linije, no one se trebaju posebno ugovoriti.

Sočev se nadovezala da Turistička zajednica nije putnička agencija, no nada se kako će ih ovaj projekt potaknuti da na svojim putovanjima koriste baš ovaj oslikani autobus.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren zadovoljan je projektom, a predstavljanje oslikanog autobusa iskoristio je kao priliku da podsjeti što sve Županija čini kad je u pitanju autobusni prijevoz. Tako je naglasio da smo prva Županija u Hrvatskoj koja je po novom zakonu potpisala ugovor o javnoj usluzi s prijevoznicima koji djeluju na području županije. Podsjetio je da je cijela županija pokrivena autobusnim linijama te da postoje razne subvencije za određene društvene skupine.

zatvori