Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: USKORO USELJENJE Štefan: Članovi Malog princa u prosincu sele u novi prostor, u tijeku je opremanje

Članovi Udruge Mali princ Đurđevac uskoro će useliti u nove prostore.

Kako je to za Podravski radio rekla predsjednica udruge Kristinka Štefan, prostor je opremljen za programe rehabilitacije, dnevnog i poludnevnog boravka koje će koristiti članovi udruge. Useljenje u nove prostore planirano je za prosinac kako bi tamo dočekali Božić.

– Kuća podrške Mali princ je projekt financiran europskim sredstvima, a njegova vrijednost je 14,2 milijuna kuna. Same pripreme za izgradnju ovog prostora počele su daleke 2016. godine kada je Grad Đurđevac kupio zemljište za izgradnju budućeg prostora udruge. Slijedila je izrada projektne dokumentacije, ishođena je građevinska dozvola tako da smo spremno dočekali poziv, odnosno natječaj. Godine 2019., odnosno 15. listopada prijavili smo projekt u prvoj sekundi te je projekt odobren – kazala je Štefan.

Dodala je da su do sada uspjeli gotovo sve napraviti.

– Prostor ima 565 metara kvadratnih površine, a sastoji se od prizemlja i kata. Isto tako, u projekt je ušlo i uređenje dvorišta i pomoćnog prostora te nabava kombi vozila. Sve je izgrađeno i sada je u tijeku opremanje. Veći dio opreme je stigao, a ovih dana se očekuje završetak – poručila je Štefan.

zatvori