Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Učenici Obrtničke škole Koprivnica pripremaju se za natjecanje u Osijeku, na kreativan način u svoje projekte uključili glagoljicu

Učenici Obrtničke škole Koprivnica aktivno se pripremaju za sudjelovanje na četvrtom Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije koje se održava u Osijeku na Ekonomskom fakultetu.

U školi govore da će na natjecanju nastupiti učenici drugih razreda zanimanja tehničar za računalstvo i tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom podijeljeni u dva tim – Otpornici i Prevoditelji koji su za svoj rad odabrali temu glagoljica i osmislili idejna rješenja u sektorima kreativne industrije. Projekti odgovaraju na ovogodišnje zadano pitanje natjecanja “Kako osvajati glagoljicom u novom mileniju?”.

– Otpornici izrađuju zanimljiv Escape Room iz kojeg će izaći samo vrsni poznavatelji glagoljice, a Prevoditelji su osmislili web stranicu o glagoljici te izradili svoj program za prevođenje latinice u glagoljicu – objašnjavaju.

Za natjecanje učenike priprema profesorica savjetnica za hrvatski jezik Danijela Vrtiprah,  dok će na natjecanju nastupiti Fran Šijak, Damjan Posavec, Ivan Triplat, Paula Šimić, Valentin Funtak i Noa Golubić.

zatvori