Petak, 26. travnja 2024.

FOTO U Peterancu održana prva Galovićeva interpretacijska večer

U Galeriji skulptura Ivan Sabolić u Peterancu jučer je održana prva Galovićeva interpretacijska večer u organizaciji Općine Peteranec, Područne škole Frana Galovića Peteranec i DHK ogranka Koprivnica.

– Prva Galovićeva interpretacijska večer revijalnog je karaktera i svojevrsna najava budućih natjecateljskih, a okuplja ljubitelje književnosti svih generacija s naglaskom na kajkavska djela Frana Galovića. Ovoga su puta interpretatori pjesama Frana Galovića iz zbirke “Z mojih bregov” bili učenici od 2. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole. Njih 12 učenici su Područne škole Frana Galovića Peteranec, Osnovne škole Fran Koncelak Drnje, Srednje škole Koprivnica, Gimnazije Fran Galović Koprivnica i Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac – poručili su iz Općine.

Dodali su da je moderator Galovićeve interpretacijske večeri u Peterancu bio Zdravko Seleš, a u uvodnom obraćanju pozdravne su riječi uputili Ivan Derdić, načelnik Općine Peteranec, i Darko Pernjak, predsjednik DHK ogranka Koprivnica.

Program su, uz interpretacije učenika, uveličali i Ivana Betlehem i Zoran Crnčić. Po završetku programa uslijedilo je uručivanje prigodnih poklona sudionicima, razgledavanje izložbe “Priča o jastuku” Udruge žena Peteranec i Muzeja grada Koprivnica te druženje.

zatvori