Petak, 26. travnja 2024.

FOTO U koprivničkoj knjižnici obilježen Mali Galović, klinci su uživali

Program Mali Galović koji se odvija se u okviru ovogodišnje Galovićeve jeseni i Mjeseca hrvatske knjige prošlog je tjedna privukao brojnu djecu u Knjižnicu i čitaonicu Fran Galović.

U knjižnici govore da su povod bili književni susreti za djecu sa spisateljicama Jelenom Pervan i Majom Šimleša.

– Cilj ovog programa je kroz interakciju s književnicima pružiti djeci učenje kroz iskustvo te potaknuti kod njih interes za književnost i čitanje. U četvrtak je održana Inkluzivna pričaonica s Tonkom u kojoj je Jelena Pervan djeci ispričala priču Tonka će sutra. Priča je to o djevojčici koja voli sve ostaviti za sutra, od pisanja zadaće do pranja zubića, ali sve dok Tonku nisu posjetili groznjikavi sutrići. U Žirafinoj pričaonica – Suli u avanturi Maja Šimleša predstavila je simpatičnu, hrabru, malo smotanu i slatku žiraficu Suli koja je, na oduševljenje svih, s Majom stigla u Knjižnicu. Suli je glavni lik Majinih priča koje potiču kod djece samopouzdanje, uči ih lijepom ponašanju, prijateljstvu i šalje im motivirajuće i ohrabrujuće poruke. Oba susreta su bila interaktivna i zabavna te su djeca uživala u druženju sa spisateljicama – naglašavaju koprivnički knjižničari.

Galovićeva jesen za najmlađe u koprivničkoj knjižnici obilježit će se još jednim programom. Naime, 7. studenog u 17 sati u Pričaonici za djecu predškolske dobi priču će čitati poznati pisac Marko Gregur.

zatvori