Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Slikarski entuzijasti usavršavali svoje likovne sposobnosti na radionici Tehnika pastela

Tehnika pastela naziv je edukativno-likovne radionice koja je održana u organizaciji Županijske zajednice kulturno-umjetničkih udruga u subotu u Koprivnici.

Kako je istaknula Zrinka Roksandić, tajnica Županijske zajednice kulturno-umjetničkih udruga, radionica je održana pod vodstvom slikara Zorana Homena, člana Stručnog savjeta za likovnost Hrvatskog sabora kulture.

– Kroz teorijski i praktični dio, polaznici su usavršavali svoje vještine koje su često vrlo važne kao početni stadij u nastajanju likovnih djela, a nekolicina se prvi put susrela s ovom tehnikom. U uvodnom dijelu, profesor Homen podsjetio je na osnovne elemente likovnog stvaranja poput korištenja crteža za skiciranje buduće slike, odabir motiva, perspektive i ostalih elemenata i posebno se fokusirati na elemente svjetla i sjene – istaknula je.

Dodala je kako su polaznici slušajući zanimljivu prezentaciju uživali gledajući s kojom lakoćom pokreta ruku nastaje slika.

– Time je Homen postigao da u svakom sudioniku stvori dojam da ju može izraditi – i uspio je, jer su svi sudionici izradili svoju sliku. Na radionici je sudjelovalo 20-ak likovnih entuzijasta iz Đurđevca, Koprivnice, Delova, Ferdinandovca i Kloštra Podravskog, a završena je podjelom potvrda o sudjelovanju te zajedničkom fotografijom svih sudionika i njihovih radova. Svi sudionici izrazili su veliko zadovoljstvo održanom radionicom – zaključila je Roksandić.

zatvori