Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Radići osvojili zlato i broncu na Državnom natjecanju u krosu, mentorica Markić: Pišemo sportsku povijest škole

Mali i veliki krosaši koprivničke Osnovne škole Braća Radić Koprivnica postigli su sjajan uspjeh na Državnom natjecanju u krosu.

Kako govore u školi, riječ je o natjecanju koje se 25. i 26. studenog održalo u Poreču u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza.

– Učenici petih i šestih razreda naše škole ostvarili su pravo nastupa osvojenim prvim mjestom na županijskom natjecanju. I starija se ekipa naših krosaša koju su činili sedmi i osmi razredi osvojenim prvim mjestom na županijskom natjecanju plasirala na državno natjecanje – objašnjavaju.

Predstavnici Petar Slavinić, Lovro Pavičić, David Šuster i Vilim Štubelj zahtjevnu stazu dugu 1.000 metara otrčali su tako ostavljajući svaki atom snage, a neopisiva sreća zavladala je kad su stigli rezultati – pripalo im je prvo mjesto i titula državnih prvaka u krosu. Petar Slavinić uvjerljivo je pritom prvi ušao u cilj.

– Motivirani uspjehom mlađih i naši stariji krosaši zagrizli su stazu dugu 1.200 metara. Učenici Dorijan Matijaško, Dani Canjuga, Antonio Cimerman i Luka Novak ostavili su dušu na terenu. Osvojili su treće mjesto i brončanu medalju – ističu.

Njihova mentorica Jasmina Markić izuzetno je ponosna na uspjeh svojih ekipa, dodali su u školi.

– Znala sam da mogu, samo je bilo potrebno da oni shvate da mogu. Radići pišu sportsku povijest škole – zaključila je.

zatvori