Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Podravkašice uvjerljive protiv Koke, Babić: Čestitao bih curama jer su stvarno pokazale sve ono što treniraju

Rukometašice Podravka Vegete sinoć su u osmom kolu Prve hrvatske rukometne lige za žene uvjerljivo nadigrale varaždinsku Koku.

Rezultat je na kraju utakmice bio 44:22, a na poluvremenu 23:10.

– U prvih 16 minuta gošće su postigle tek jedan pogodak što je domaća ekipa iskoristila i odvojila se na sigurnu rezultatsku distancu, rezultat je nakon prvih 16 minuta bio 16:1. Do kraja poluvremena domaća je ekipa održavala svoju prednost te na odmor odlaze uz rezultat 23:10 – izvijestili su iz kluba.

U drugom poluvremenu nastavile su Podravkašice u istom ritmu te potvrdile svoju dominaciju u utakmici i upisale nova dva boda.

– Veseli činjenica da su danas svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji upisale mlade Una Ivančić i Tara Đelekovčan. Veseli činjenica i da su se u redove vratile reprezentativke koje su gotovo mjesec dana provele na Europskom prvenstvu. Nakon prijateljske utakmice u Bjelovaru službene je minute nakon ozljede upisala Ana Turk – poručili su iz kluba.

Dodajmo da je u redovima Podravkašica najviše pogodaka postigla Vuković, ukupno šest, a slijede ju Guskić, Barišić i Šimara, svaka s po pet pogodaka. Vratarke su skupile odličnih 13 obrana.

– Jedan odličan pristup kao i obično od igračica koje drže europske standarde, kako ponašanja, tako i razmišljanja i igranja. Jedna izvrsna obrana, dobra disciplina te kontrola igre u napadu kao i obično. Ja bih čestitao i zahvalio se našim curama jer stvarno su pokazale sve ono što treniraju i što mogu te ih je u konačnici jako lijepo gledati – kazao je nakon utakmice trener Željko Babić.

– Došle smo nas par s okupljanja, bila je dobra utakmica, napravili smo ono što je trener od nas tražio i očekivao, dobru obranu, lake golove i na kraju je presudilo u našu korist, a sad se okrećemo novim izazovima, novi tjedan nove pripremne utakmice i spremamo se za Europu – zaključila je igračica Andrea Šimara.

zatvori