Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Održan tradicionalni kuglački turnir povodom Dana grada, Jakšić: Osigurat ćemo potrebna sredstva za redovito funkcioniranje kuglane

Proslava 666. rođendana Koprivnice završena je tradicionalnim kuglačkim turnirom na koprivničkoj kuglani.

U Gradskoj upravi govore da su u organizaciji Športskog kuglačkog kluba Koprivnica i uz potporu Zajednice športskih udruga grada Koprivnice na turniru sudjelovale dvije ženske ekipe Kuglačkog kluba Podravka i Športskog kuglačkog kluba Koprivnica te tri muške ekipe Kuglačkog kluba Podravka, Kuglačkog kluba Željezničar i Športskog kuglačkog kluba Koprivnica.

Na početku turnira uvodnim riječima okupljenim kuglačicama i kuglačima obratila se predsjednica Športskog kuglačkog kluba Koprivnica Sandra Sinjeri koja je istakla važnost daljnjih ulaganja u jedinu koprivničku kuglanu kako bi se očuvala bogata tradicija kuglanja te daljnji razvoj ovog sporta.

Okupljenima je par riječi rekao i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Grad Koprivnica radi sve što je trenutno u njegovoj moći po pitanju održavanja i rekonstrukcije kuglačkih staza i same kuglane. Pred nama je novo proračunsko razdoblje u kojem ćemo osigurati potrebna sredstva za redovito funkcioniranje kuglane. Što se tiče same izgradnje potpuno nove kuglane, u ovom trenutku je to teško izvedivo, ali participiranjem na razne europske natječaje sigurno će se u dogledno vrijeme otvoriti neka mogućnost za povlačenje potrebnih sredstava te ćemo tada odlučiti u kojem smjeru ići -zaključio je Jakšić.

zatvori