Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Nakon dvije godine stanke održano 19. izdanje manifestacije Dani jabuka

Nakon dvije godine stanke jučer je u Društvenom domu u Starigradu održano 19. izdanje manifestacije Dani jabuka.

Manifestacija je održana u organizaciji Društva žena Kamengrad prigradskog naselja Starigrad čije su vrijedne članice izložile mnogobrojna jela i slastice od jabuka, a tijekom svečanosti priredile su prikaz izrade štrukla na starinski, originalan način.

Predsjednica Društva žena Kamengrad Đurđica Lazar istaknula je važnost održavanja ove tradicije koja povezuje ljude kroz rad i druženje te isto tako očuvanje starih recepata i tehnika kojima su se služile naše mame, bake i prabake.

Dugogodišnji suradnik društva, poznati stručnjak za poljoprivrednu proizvodnju u Hrvatskoj dr. Zdravko Matotan istaknuo je važnost uzgoja i konzumacije jabuke kao zdravog prehrambenog proizvoda.

Uime Koprivničko-križevačke županije s riječima zahvale i podrške na dugogodišnjem radu obratio se zamjenik župana Ratimir Ljubić, dok je čast da otvori manifestaciju pripala gradonačelniku Koprivnice Mišelu Jakšiću.

Gradonačelnik je iskoristio priliku da još jednom zahvali Društvu žena Kamengrad, kao i ostalim stanovnicima Starigrada, na sudjelovanju u programima povodom obilježavanja Dana grada Koprivnice.

zatvori