Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Manifestacija ‘Podravina svojemu generalu’ održana 10. put u čast Mladenu Markaču

U Domu kulture u Đurđevcu održana je manifestacija “Podravina svojemu generalu – 10. obljetnica izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu” koju je organizirala Udruga Peski art Đurđevac.

Samu manifestaciju posjetio je i general Mladen Markač. Voditelj programa, ali ujedno i član udruge, Franjo Mihočka se osvrnuo na protekle godine organiziranja manifestacije te se prisjetio kako je sve započelo prije 10 godina.

– Kako se ovaj važan datum ne bi zaboravio, grupa poštovatelja, prijatelja i sugrađana generala Mladena Markača pokrenula je povodom prve obljetnice kulturnu manifestaciju likovne radionice sa svečanom priredbom “Podravina svojemu generalu” – istaknuo je Mihočka.

Dodaje da ovaj datum nije važan samo za generale i njihove obitelji, već i za cijeli hrvatski narod i hrvatsku državu te da je time je potvrđena legitimnost i čistoća vojno-redarstvenih operacija.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči istaknuo je da ova manifestacija ima posebnu, intimnu atmosferu, ali i važnost obilježavanje ovog datuma.

– Ovo je već 10. obljetnica od oslobađajuće presude i važno je o tome govoriti, posebno zbog onih najmlađih koji moraju čuti kako je nekad bilo i što se događalo – poručio je Janči.

Dodajmo da su u sklopu manifestacije nastupili Zbor učenika osnovne škole Đurđevac, članovi KUD-a Petar Preradović Đurđevac, folklorna skupina Kulturne udruge “Sveti Martin” Dubrava, tamburaški sastav “Memento”, zbor Udruge Matice umirovljenika grada Đurđevca, pjevačko društvo Ferdinand iz Ferdinandovca te Marica Hasan i tamburaški sastav “Podravski Bećari”.

Generalu Markaču na samom kraju programa uručena je slika.

zatvori