Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Grad Đurđevac mamac za turiste, Janči: Europskim sredstvima uspjeli smo podići standard prezentacije fenomena kojeg ovdje imamo

Grad Đurđevac pravi je primjer kvalitetne i zanimljive turističke ponude.

Iz đurđevačke Gradske uprave pozivaju tako sve da predstojeće dane iskoriste i posjete Hrvatsku Saharu s devama i Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci.

Dodaju kako je Posjetiteljski centar opremljen najnovijom i najmodernijom tehnologijom unutar kojega je postavljen multimedijski, interaktivni i visokotehnološki koncept, a kojemu je cilj posjetiteljima prenijeti jedinstveno iskustvo fenomena Đurđevačkih pijesaka.

Naglašeno je kako je to jedan od tri povezana segmenta, a cjelinu čine još i Škola u prirodi Borik te geografsko-botanički rezervat Đurđevački pijesci. Naglašavaju kako se sve tri lokacije mogu posjetiti i iznajmljivanjem električnih bicikla koji se nalaze u dvorištu Posjetiteljskog centra.

– Na potpuno novi i interaktivan način prezentiran je jedinstveni fenomen geografsko-botaničkog rezervata Đurđevački pijesci. Europskim sredstvima uspjeli smo podići standard prezentacije fenomena kojeg ovdje imamo, a dodali smo i likove iz bajke koji se isprepliću kroz pozornicu i Posjetiteljski centar. Ovo je samo još jedan dodatak već bogatim sadržajima u našem gradu i odlična je pozivnica za dolazak u Đurđevac – rekao je Hrvoje Janči, gradonačelnik grada Đurđevca, i dodao da se provedbom EU projekata povećava vidljivost ne samo grada Đurđevca već i cijele Podravine.


Redovno radno vrijeme Posjetiteljskog centra:

  • utorak – petak od 12 do 16 sati
  • subota, nedjelja i praznici od 11 do 17 sati.
zatvori