Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Glazbena diva Amira Medunjanin nastupila u Domoljubu

Pjevačka diva čarobnog glasa Amira Medunjanin u petak je nastupala pred koprivničkom publikom u dvorani Domoljub.

Amira Medunjanin predstavila je izbor iz svojega opusa u čijem je središtu sevdah, taj tradicionalni, čežnjom i emocijama prožet koncept pjesme i muziciranja koji već godinama uspješno promovira na međunarodnoj glazbenoj sceni, izvijestila je Ariana Šandl, ravnateljica Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

– Kao vrhunska interpretatorica svoj talent, senzibilitet i znalački pristup povezala je s tradicijom reinterpretirajući poznate sevdalinke, ali i druge tradicijske, narodne i autorske, starije i novije, više ili manje poznate pjesme s novim glazbenim tekovinama. Amira Medunjan je time od onoga što se nekad događalo po kavanama napravila domom kulture koji ima svoj identitet. A opet, možda i najvažnije za pjesme – nije im oduzela dušu, nije im napravila prenamjenu, već upravo suprotno, ovakvu izvedbu bi itekako htjeli doživjeti u kavani, iako sve to bez problema korespondira i s ugođajima najprestižnijih koncertnih dvorana u svijetu – naglasila je Šandl.

Spomenimo da je Medunjanin dobitnica Porina 2020. godine u kategoriji najbolje ženske vokalne izvedbe za pjesmu Što te nema s albuma Live at Arena i 2021. godine za album For Him and Her u kategoriji za najbolji World Music Album.

– Posebna spona koja Amiru veže uz koprivničku publiku je podravska narodna pjesma Čula jesam da se dragi ženi koju je Amira snimila na albumu Silk & Stone 2014. godine i od tada je promovira širom svijeta. Na koncertu u Koprivnici pratnja Amiri bio je jedan od najperspektivnijih mladih harmonikaša Antonio Vrbički. Gost koncerta bio je naš koprivnički glazbenik Marko Košutić. Bila je to večer u kojoj smo se suočili sa svom ljepotom i ljubavlju koju nam daje Amira Medunjanin. I dali joj isto zauzvrat – dodala je Šandl i zaključila da se koncert održao u organizaciji Glazbene mladeži Koprivnica.

zatvori